Íme a Hyundai Kona N álca nélkül, a hivatalos bemutató előtt

A sajtófotókat készíthették a Kona N-ről, amikor jöttek a kémfotósok: ekkor már hiába takargatták

Már csak néhány nap választhatta el a Kona N-t a hivatalos leleplezéstől, valószínűleg épp az ehhez szükséges sajtóanyagot készítették az álcázatlan autóról. A kémfotósokra reagálva megpróbálták gyorsan lefóliázni a Kona N hátulját, sikertelenül.

A profi kamerákkal felszerelt Audi Q7 egyértelművé teszi a helyzetet: fotó- és videoanyag készült a fehér Konáról amikor a kémfotósok megjelentek. Ez arra utal, hogy a bemutató vészesen közeleg. Mivel néhány hete a Hyundai egy teasert már közzétett az autóról (lásd itt), nagyjából lehetett tudni, mire számítsunk, de azért így is rengeteg az érdekesség a képeken.
Hirdetés
Jól látszanak például a sportos első lökhárítók és a piros-fekete küszöbtoldatok, de az igazi érdekességet az autó hátulján kell keresni, nem véletlenül azt próbálták meg eltakarni a paparazzi megjelenése után. Az autó mögött haladva ugyanis két vaskos kipufogó, egy hatalmas diffúzor és egy igen különleges, integrált féklámpát is magában foglaló felső légterelő néz majd szembe velünk az utakon. A hajtásláncról egyelőre nincsenek hivatalos információk, de szinte biztosan a márka kétliteres turbómotorjának 278 lóerős változata kerül a gépháztető alá. Ha így lesz, akkor ehhez 392 Nm forgatónyomaték is jár majd, nem hivatalos források szerint pedig az összkerékhajtás sincs kizárva.
Hirdetés
Mindenképp érdekes autó lesz, mert a bemutatkozása után egy nem túl népes szegmensbe csöppen, ekkora crossoverből kevés a sportváltozat. Így legalább lesz lehetősége megmutatni a Ford Puma ST-nek és a Volkswagen T-Roc R-nek, hogy mire képes Korea. Főleg érdekes lesz majd ez utóbbival összehasonlítani, hiszen a 300 lóerős, összkerékhajtású "népautó" sok magasabb kategóriájú sportváltozatnak is méltó ellenfele.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?