Íme a PSA következő prémiummodellje

Életben tartják a DS márkát, ez lesz a következő modell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Keveset hallani mostanában a DS-ről, pedig a PSA ötödik, nem teljesen, de különálló márkája. Hamarosan új modellel jelentkeznek, de már vannak rajzok az új DS 3-ról.


Mióta a DS-t különválasztották az anyamárkától - legalábbis látszólag - egyre kevesebbet hallani róla. Pedig életben tartják, csak kevésbé feltűnően, mint magát a Citroënt. Nemrég érkezett a Peugeot 3008 alapú DS 7 Crossback, idén októberben pedig egy további modellel bővítik a kínálatot. A kiszivárgott levédetési fotókon a DS 3 Crossback látható, ami egyfajta középút lesz a DS 3 és a DS 4 között. Az előbbiekből is kitűnik már, a DS már nem a Citroën, hanem a PSA teljesen különálló prémiummárkája.
Hirdetés

Ez lesz a PSA első modellje, ami az új CMP platformra építkezik, mely már az elektromos hajtásrendszert is támogatja. Megszellőztették már korábban, hogy az új DS 3 Crossbackből már lesz 280 km hatótávolságú elektromos autó is. Formára meglehetősen különleges, magán hordozza a csinos DS 3 vonalait, még az övvonalon kitüremkedő cápauszonyt is megtartották, ám az új modell ötajtós lesz, vélhetően lehúzhatatlan hátsó ablakokkal. Az utastér szintén extravagáns, a gyémánt formájú rések, részletek semmihez nem foghatóak, a középkonzol megoldása kicsit a DS 7-et idézi. Bár a DS 3-tól eltérő modell lesz, mint azt megtudtuk a márka hazai PR-osától, gyakorlatilag váltja azt, ugyanis az jövő év elején kifut. Az új generációs modellek közül az első a DS 7 Crossback lesz a piacon, majd érkezik a DS3 Crossback, s az elkövetkezendő években még 4 új modell várható. A hazai forgalmazás idén év végén, egy új, dedikált márkaszalon átadásával indul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?