Íme a legmenőbb karácsonyi autóreklámok!

Így ünneplik az autógyártók a karácsonyt, íme az öt legjobb ünnepi témájú videójuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyes gyártók a tökéletes mézeskalács titkát árulják el, vagy épp a megszokott karácsonyi plázahagulatból űznek gúnyt, míg mások a díszkivilágításról gondoskodnak. Egy biztos, mindhez kellettek az autóik, amelyek elhozzák az ünnepi hangulatot.

Újra elérkeztek az ünnepek, így újra elővettük mi is a karácsonyi tematikát: amíg tavaly karácsonyi filmekből válogattunk érdekes autókat (erről ide kattintva olvashatsz), addig idén egy jóval rövidebb mozgókép-műfaj, a reklámfilm világában kutattunk. Kiderült, hogy igen kreatívak tudnak lenni az autóipari cégek, ha a karácsonyról van szó, ráadásul az egyik német prémiumgyártó groteszk kisfilmje megcáfolni látszik a germán humorról - vagy épp annak hiányáról - szóló pletykákat is. Vágjunk tehát bele, érdemes megnézni ezt az öt rövid reklámot, amelyek biztosan minden autórajongót ünnepi hangulatba hoznak.
Hirdetés
1. A világ legdrágább sütője
Az első jelöltünk, személyes kedvencem a listáról a Mercedes-AMG 2012-es, tehát épp idén 10 éves kisfilmje, amelyben egy tesztpilóta egy Mercedes-Benz SLS AMG-vel köröz egy versenypályán az éjszakában, különösen figyelve a tökéletes hőmérsékletre. A kör végén - megannyi furcsa utasítás után - kiderül, hogy a látványos álomautó ebben a történetben nem más, mint a világ legdrágább sütője. Nem meglepő, ha ennyiből neked sem áll össze a sztori, ám nem akarjuk lelőni a poént, inkább nézzétek meg az alábbi videón!
2. A Mustang, ami egy erőműnél is erősebb
Egy kicsit családiasabb környezetben is lehet azonban ünnepelni, ekkor hagyományosan vacsora és díszkivilágítás teszi tökéletessé az élményt. A Ford 2021-es reklámfilmjében ez utóbbival akad nehézsége egy amerikai családnak, ám végül az egyik jelenlévő új Mustangja megoldja a problémát. Hogy miként? A videóból kiderül!
3. Amikor maga az autó a díszkivilágítás
De minek egyáltalán ide égősor, ha egyszer az autókon is sorra figyelnek a fényforrások? 2017-ben a Kia bebizonyította, hogy maguk a négykerekűek is lehetnek a karácsonyi díszkivilágítás részei, már persze ha eleget felsorakoztatunk belőlük. Érdemes vetni egy pillantást a látványos fényjátékra a következő beválogatott videóból.
4. Tökéletes kép a modern karácsonyi hangulatról az Auditól
2017 karácsonyán a németek bebizonyították, hogy igenis van humorérzékük, amikor egy alapvetően vásárlásra ösztönző formátumot felhasználva, egy reklámfilmben állítottak görbe tükröt a fogyasztói társadalomnak. Egy parkolóházban követhetjük végig két Audi tulajdonos élet-halál harcát egy parkolóhelyért, hogy aztán két csavarral később kiderüljön: mindez csak az igazi összecsapást megelőző előjáték volt. Ha akarsz egy jót mosolyogni néhány látványos kaszkadőrmutatvány közben, akkor mindenképp megéri megnézned az ezüst RS7 és a piros RS3 csatáját a végső győzelemért az alábbi videóban.
5. Amikor fel sem tűnik, hogy ez egy autóreklám
Az utolsó választott reklám egy a távol lévő édesapjának folyamatosan házi készítésű díszeket küldő kislány kalandjáról szól. Itt a kisfilm második feléig ki sem derül, hogy karácsonyi a tematika, sőt, gyakorlatilag a legvégén az arcunkba nyomott logóig az sem tűnik fel, hogy egy autóreklámot láthatunk. Ha kíváncsiak vagytok a csavarra, alább találjátok a videót.
Nektek melyik volt a kedvencetek? Bátran írjátok meg kommentben, akár itt, akár a facebookon, ahogy azt is, ha szerintetek kihagytunk egy vagy több olyat, aminek mindenképp itt lett volna a helye. Ami viszont sokkal fontosabb, és aligha lehet aktuálisabb zárása egy ilyen gyűjteménynek:

boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kíván nektek és a szeretteiteknek egyaránt az Autónavigátor.hu csapata!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.12.24. at 06:27
    Permalink

    Hát ez a karácsonyi reklámfilm egy meglehetősen pre-Covid műfaj volt, ma már elég cikinek hat. Az ünnepi hangulat helyett inkább a szekunder szégyenérzet kerülgeti az embert.

Vélemény, hozzászólás?