Íme a Mazda villanyautója, az MX-30

325 ezer forinttal befizethetsz a Mazda MX-30 villanyautóra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tokiói Autószalonon bemutatkozott a Mazda első villanyautója, az MX-30, amire már előrendelés is leadható: 325 ezer forinttal lehet előjegyzést tenni.


Az új modellektől megszokott ízelítők után ma debütált a Tokiói Autószalonon a Mazda MX-30, azaz a Mazda első villanyautója. Nem véletlen, hogy ez a modell is MX modellnevet kapott, ahogyan a márka legendás, idén 30 éves roadstere is. Akkor a sportautók fogalmát értelmezte újra a Mazda, most a villanyautókkal ígéri ugyanezt. Az MX-30 bár elektromos és emissziómentes, a többi Mazdától megszokottan vastagon ígér vezetési élményt.
Hirdetés

A 4395x1795x1570 mm-es, 2655 mm tengelytávolságra épülő ötajtós karosszéria felépítése is érdekes: a hátsó ajtók az RX-8 mintájára hátrafelé, B-oszlop nélkül nyílnak. Azt már tudjuk, hogy a CX-30-cal rokon MX-30 kizárólag elektromos hajtást és 35,5 kWh-ás lítium-ion akkumulátort kap, valamint abból 200 kilométeres WLTP szerinti, tehát abszolút valós hatótávot ígér, teljesítményét azonban még nem árulta el a Mazda. A márkától megszokottan mondjuk aligha lesz szerény. Az is tudható már, hogy az állami támogatás nélkül 11,399 millió forinttól (azaz támogatással 9,899 millió forintért megkaparintható) First Edition igen jól felszerelt lesz, egyebek mellett fűthető, elektromos (a sofőrnél memóriás) ülésekkel, 18 colos alufelnivel és LED fényszóróval szerelt.
Tölthetőség kapcsán fontos infó, hogy bár az AC töltés csupán 6,6 kW-os, a ma már nem túl nagynak számító akkumulátor-kapacitás miatt Type2-es töltővel így is megvan 6 óra alatt a teljes telítés, de lesz DC villámtöltési lehetőség is. A Mazda márkakereskedéseinél már holnaptól véglegesíthető a márka dedikált weboldalán indítható előregisztráció. 325 ezer forintos - a rendeléstől való elálláskor 2020. március 31-ig teljes egészében visszakérhető - regisztrációs díj (online) befizetésével is leghamarabb jövő ősszel lehet MX-30-hoz jutni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?