Íme a Mercedes-Benz EQA: kompakt villany SUV, 190-272 lóerővel

Több mint 500 kilométeres hatótávot adhat majd a Mercedes-Benz EQA

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az EQC és az EQV után a Mercedes-Benz villanyautó-kínálata az EQA-val bővül, a GLA-ra épülő elektromos SUV már tavasztól kapható lesz.

Amennyire csak lehet, belengette már a Mercedes-Benz az EQA érkezését, ma pedig teljes valójában bemutatkozott. Míg a szintén az idei évben debütáló EQB hazánkban, Kecskeméten készül majd, az EQA német autó, Rastattból érkezik, Kína számára viszont helyben gyártják. Akkumulátorát, ami a kezdeti kínálatot jelentő EQA 250 verzió esetén egy 66,5 kWh-s lítium-ion egység, a Mercedes-Benz leányvállalata, a németországi Kamenzben székelő Accumotive adja, a telepeket pedig részint a lengyelországi Jaworban készítik majd.
Hirdetés
A tavasszal már érkező, 190 lóerős, 426 km WLTP hatótávú EQA 250 alapára Németországban 47 540,5 euró (~17,5 millió forint), de később egészen 272 lóerőig terjed majd a kínálat, első- és összkerékmeghajtású verziók egyaránt elérhetőek lesznek, a hatótáv pedig (a kétszintű akkumulátornak köszönhetően) több mint 500 kilométer is lehet. Az EQA tisztán elektromos modellként természetesen hazánkban is jogosult lesz a zöld rendszámra, így a legtöbb városban ingyenes parkolás mellett mentesül az átírási illetéktől, a gépjármű- és a cégautó-adótól is. Belterére a GLA-ból ismerős dizájn, villanyautósított műszerblokk, MBUX rendszer, töltőadatbázissal kiegészített navigáció jellemző, a külsőt természetesen meghatározza az EQ-modellekről ismert, a lámpákat összekötő első-hátsó fényív. A lámpák mind LED-esek, a GLA-hoz mérten eltérés, hogy a hátsó rendszámtábla is a lökhárítóra került, de természetesen felnikből is egyedi dizájnúakat kap, akár 20 colos méretben és verziótól függően rozéarany vagy kék kontrasztszínnel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?