Íme a Subaru Solterra európai változata: mutatjuk, milyen lesz!

Európába is érkezik a Subaru első villanyautója, íme a nekünk szánt modell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyártó szerint boxer motor nélkül is igazi Subaru lesz az elektromos Solterra: megérkezett a kontinensünkre az első példány, amelyen gyorsan körbe is mutogatták a sokak által várt villanyautójuk európai változatának részleteit.

A Foresternél valamivel nagyobb Solterra európai változata egy 71,4 kWh kapacitású akkucsomagot és tengelyenként egy-egy 80 kW teljesítményű villanymotort kap, így 215 lóerővel és 335 Nm nyomatékkal mozgatja majd a 2 tonna körüli kaszniját. Ennek hála 7,6 másodperc alatt gyorsul állórajtból 100 km/h sebességre, ezzel kapcsolatban a Subaru is belátta, hogy nem egy WRX STi ellenfél.
Hirdetés
Akárcsak a BRZ és a GT/GR 86 esetében, most is igen közeli rokonok születtek a Toyota-Subaru együttműködésből, ám motorválaszték terén például fontos különbségek lesznek a két modell közt: a Subarut csak Japánban árulják majd elsőkerék-hajtással, összkerekes változata pedig a belsőégésű motoros társaihoz hasonlóan állandóan hajtani fogja mind a négy kereket. Ehhez 400 kilométer környéki hatótávot ígérnek a japánok, a pontos WLTP adatra még várni kell. David Dello Stritto, a Subaru európai szóvivője elmondta: a különleges külső Subaru ismertetőjegyek - például a "C" alakú első és hátsó fényszórók mellett - olyan extrákat is kínálnak a Toyota ikertesóval szemben, mint a háromállású üzemmódválasztó és a kormány mögötti váltófülekről szabályozható intenzitású regeneratív fékezés.
Hirdetés
A Solterra 2022 nyarán érkezik az európai kereskedésekbe, így az még nem nyilvános, hogy pontosan mennyiért vihettek majd haza egyet a 100%-ban boxermotor-mentes, ám állítólag mégis teljes értékű Subaruból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?