Íme az 5 legkönnyebb Porsche modell

Újabb Top5 videó érkezett a Porschétól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezúttal az öt legkönnyebb sportautóját mutatja be a Porsche, a Top5 videóiban megszokott lenyűgöző stílussal.


Legutóbb a 918 Spydert állították a középpontba, most viszont több modell is feltűnik a színen, hiszen történelmének öt legkönnyebb autóját mutatja meg a zuffenhauseni márka. A videóhoz pedig egy igencsak ikonikus helyszínt választottak, amely tőlünk sincs olyan távol. Ez nem más, mint az ausztriai Glossglockner panorámaút. A 3798 méter magas hegycsúcs felé kígyózó, 14 kilométer hosszú útvonalat majdnem száz kanyar színesíti, nem véletlenül kedvelt helyszíne a hegyi felfutó versenyeknek.
Hirdetés

Az ötös lista legnehezebbje a 911 Carrera RS 2.7, amelyről kevesen tudják, hogy két változatban készült. Az RS-Touring kivitel közel száz kilogrammal nyom többet a mérlegen, mint az RS-Sport. Utóbbi tömege csak 975 kilogramm!

A középmotoros Porsche 906 Carrera 6 különlegessége nem csak a könnyűsége. Szénszálas karosszériáján egy német rajzfilm, a Mainzelmännchen karakterei láthatók. Az autót ugyanis a ZDF televízió csatorna használta a Hockenheimringen, többek között versenyfelvételek elkészítéséhez. Az autó tömege üresen 675 kilogramm!

A Porsche 356 nevének végén díszelgő SL betűpár a „Sport Light” kifejezés rövidítése. A Ferry Porsche tervezte kupé a roadster alapjaira épült. A 640 kilogramm tömegű, 70 lóerős sportautó a márka történetében az első modell, amely kategóriagyőzelemmel tért haza a Le Mans-i 24 órás versenyről.

Szintén kevésbé ismert Porsche emblémát viselő jármű a 718 Formula 2 versenyautó. A csupán egy méter magas gép, a Fuhrmann fejlesztette 1,5 literes, 150 lóerős motorral és 456 kilogrammos tömegével szinte legyőzhetetlen szereplője volt a hosszútávú versenyeknek az 1960-as években.

A lista első helyét a 384 kilogrammos Porsche 909 Bergspyder érdemelte ki. A műanyag karosszériás versenyautót 275 lóerős motor hajtja, amelynek segítségével eléri a 250 kilométer/óra sebességet.

Végül következzen a videó, ahol látványos képsorokon keresztül mutatják meg ezeket a könnyű masinákat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?