Íme az első fotók az új Mercedes G-osztályról

Pont annyira lett más a G Merci, mint gondoltuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkeztek az első fotók az új Mercedes G-osztályról. A véletlenül felkerült képeken beigazolódik mindaz, amire a legtöbb ember számított.


Már csak napok kérdése lett volna, hogy bemutatkozzon a Mercedes-Benz G-osztály, az Autoweek.nl újságírói viszont most idő előtt lerántották róla a leplet. A Mercedes dinoszauruszát közel 40 év után nyugdíjazták, idén érkezik az utód. A második generációs G-osztályról eddig sem gondoltuk, hogy drasztikusan más külsőt kapna, és legbelül szinte tudtuk, hogy teljesen ugyanolyan formában tálalják. Aki erre tippelt, az nem lőtt mellé, ugyanis a G-osztály megszólalásig hasonlít az elődjére, de időzzünk el a részleteken kicsit.
Hirdetés

A legfeltűnőbb újítás a finomhangolt orr rész, a karakteres lámpafészkek és a vélhetően LED-es lámpák belső rajzolata. A hűtőmaszk is más, de csak picit, a lökhárítók, az élek; mind egy hangyányit kellemesebb a szemnek, mint az elődnél. Picit vastagabb a szélvédő kerete, az autó arányai pedig maradtak, annak ellenére, hogy a hátsó lábtér 15 centivel megnőtt. Az első és hátsó terepszögei 31 és 30 fok, hasmagassága a tengelyek között 241 milliméter.
Az új G-osztály nem is változhatott volna jobban kívülről, odabent viszont égető volt a szükség egy új utastérre, meg is történt. Az új műszerfalat már kiveséztük korábban[/url], két kijelzős, letisztult formatervű, modern. Technikai tartalmáról egyelőre nem tudni sokat, annyit persze igen, hogy továbbra is három zárható differenciálművel készül. Az orrembléma itt is sík, vélhetően a legtöbb vezetéstámogató rendszert megtaláljuk majd benne, valamint készült a gyártó menetmódválasztó kapcsolóval is, amit G-mode-ba kattintva kihasználhatjuk az autó maximális off-road képességeit. Az új G-osztály teljes fényében január 15-én mutatkozik be, akkor több technikai információ is kiderül majd róla.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?