Íme az ember, aki lábbal kormányozva is jobban driftel bárkinél!

Amputált karral döntött Guiness világrekordot 231 km/órás driftjével ez a lengyel férfi

A filmekben könnyűnek tűnik, ám aki próbálta már, az tudja: driftelni két kézzel is kemény munka, főleg nagy sebességnél. A lengyel Bartosz Ostałowski viszont két amputált karral is beleírta magát a Guiness rekordok könyvébe ezzel a 231 km/órás drifttel.

Igazi motivációs történet Bartosz Ostałowski esete, a lengyel férfi ugyanis úgy profi driftversenyző, hogy mindkét karja amputált, így lábbal kormányozza az autót. Ennek ellenére kintről nézve mit sem veszel észre, rengetegen akadnak, akik két kézzel sem ellenfelei a csak lábbal dolgozó lengyelnek. Ostałowski ráadásul most olyan világrekordot állított, amelyet ép testben is csak kevesen tudnának utánacsinálni: 231 km/órával tökéletes és biztonságos driftet hajtott végre egy lengyel repülőtéren 2022. szeptember 30-án az átépített BMW M3 versenyautójával.
Hirdetés
A férfi még 2006-ban vesztette el a karjait egy brutális motorbalesetben, ám ez nem állhatott az álmai útjába, ő így is profi driftversenyző lett. A Guiness világrekordok gyűjteménye alapján a lengyel versenyző szerint nincs lehetetlen, az csak az emberek fejében létezik. Ezt mostantól már nem csak a lengyel driftbajnokságban elért eredményei bizonyítják, hanem a 276,8 km/órával indított, 60 fokos legnagyobb kormányszöggel, az 50 méteres mérési távon 231,66 km/órával végrehajtott csúszása is, amely mostantól hivatalosan is a világ leggyorsabb, lábbal kormányzott driftje. Mindenképp megéri megnézni az alábbi videót, mert valóban hihetetlen látvány.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?