Íme az új Renault Espace hétüléses SUV formája!

Megmutatta a Renault a szabadidő-autóként újjáéledő egyterű sziluettjét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Habár a teljes dizájnt még titkolják, a formát azért leleplezték a franciák: már így is sokat látni az Espace nagycsaládos SUV-ként érkező utódjából.

Az új Espace egyértelműen egy SUV, nincs mit szépíteni a dolgon. A Renault legfrissebb dizájnjával és a Koleosnál is nagyobb méretekkel tér vissza a jól ismert név, ám itt a képek alapján igazából az Austral megnyújtott, hétüléses rokonáról beszélhetünk. Míg az Austral kötődést a lámpák és az autó orrának formája árulja el, addig a nagycsaládos mivoltára - az Espace néven túl - a síkabb, szögletesebb tetővonal és a magasabb D oszlopok utalnak, egyértelműen a harmadik üléssornak kell a hely hátul. Állítólag 4,72 méter hosszú lesz az újdonság, ami 14 centivel rövidebb az elődjénél, ezzel is előrevetítve, hogy SUV-ként a beltér sem lesz annyira tágas.
Hirdetés
Motorok terén mindenképp érdemes felhívni a figyelmet a már többször is megvillantott "Espace" feliratra, amelynek dizájnja arra utal, hogy az új Espace az Austral 1,2 literes benzinmotorra épülő, különleges hibridrendszerét rejti az orrában. Ez a hajtáslánc 140 és 200 lóerővel várható, ám nem szabad elfelejteni a 140 vagy 160 lóerővel elérhető 1,33 literes TCe erőforrást sem, ami szintén várható az új Espace kínálatában. Mindez persze még nem biztos, csak kézenfekvő következtetések sokasága, pontos információkra a hivatalos bemutatón érdemes számítani, ami idén tavasszal lesz esedékes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?