Ingajáratban a villany BMW

Tesztelik az i3 hajtásláncát hordó BMW Active E villanyautót 

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A chemnitz-i egyetem és Lipcse város közreműködésével megkezdődött a villanyos BMW hosszú távú tesztelése. A cél, hogy a gyártó és a projektben részt vevő szervezetek minél több életszerű tapasztalatot szerezzenek az elektromos autók működéséről.


A német környezetvédelmi minisztérium támogatásával zajló akcióban arra is kíváncsiak, mennyire vállalható alternatívát kínál az elektromos autó a városokba ingázó munkavállalók számára. Öt egyenként három hónapos ciklusban 15-15 dolgozó veheti birtokba az elektromos hajtáslánccal rendelkező BMW Active E kompakt autókat, hogy a mindennapi munkába járáshoz használják. Olyan munkavállalók vesznek részt a kísérletben, akiknek 40-100 kilométerre van lakóhelyüktől a munkahelyük, vagy akik legalább napi 90 kilométert autóznak. A tapasztalatok azért is érdekesek, mert a BMW Active E az év végén megjelenő i3-as BMW technikáját hordozza.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?