Ingyenessé válnak a parkolóházak éjszakára

Újabb parkolást könnyítő intézkedés lép érvénybe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A veszélyhelyzetre tekintettel újabb kormányrendeletet írt alá szombat este a miniszterelnök, amellyel a parkolást szeretnék könnyíteni.

November 23-án, hétfőn lép hatályba a rendelet, amelynek alapján lakott területen létesült, kereskedelmi célú P+R parkolók, parkolóházak, parkológarázsok, zárt felszíni parkolók és nem zárt felszíni parkolók díjfizetés nélkül vehetők igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmények üzemeltetői kötelesek ebben az idősávban az ingyenes parkolást biztosítani - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A sajtófőnök beszámolt egy másik fejleményről is. Méghozzá arról, hogy a miniszterelnök kezdeményezése alapján született egy másik kormányhatározat is, amely szerint a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek szintén este 7 és reggel 7 óra között. A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?