Innováció – lassan Toyota lesz a neved!

Rekordszámú szabadalmat jegyeztetett be a Toyota 2018-ban!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autógyártók közül a japán márka adta be a legtöbb szabadalmat a tavalyi év során az Egyesült Államokban.

Idén először adta ki a szabadalmakra szakosodott Harrity Patent Analytics azt az 1200 oldalas jelentést, amely az USA 300 leginnovatívabb cégét vizsgálta. Nem meglepő módon, a rangsor élén főként olyan számítástechnikai, és információtechnológiai óriások állnak, mint az IBM, a Samsung, a Canon, az Intel, és a GE – no meg a Toyota. A japán márka neve mellett ugyanis összesen 2.554 db szabadalmat jegyeztek be a 2018-as év folyamán, ami az összesített lista 6. helyéig repítette őket, megelőzve ezzel az összes többi autógyártót. Ez a szám egyébként azt is jelenti, hogy a Toyota naponta több mint 7 db szabadalmi bejegyzést nyújtott be az illetékes szervezeteknek.
Hirdetés
Ezek a szabadalmak főként a számítógépes járművezérlés és navigációt, a kommunikációs technológiák, valamint a hidrogén üzemanyagcellák, akkumulátorok, a napelemek és az elektrokémia területeit érintették. Az USA-ban egyébként az autógyártók közül még a Ford, a Hyundai, a General Motors, a Honda, a Porsche, a Nissan, a BMW, a Mazda, a Fiat-Chrysler, valamint a Tata Motors került fel a 300 leginnovatívabb, legtöbb szabadalmat benyújtó cég listájára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?