Interneten mutatják be a Genfi Autószalon új modelljeit

Több márka is megtartja új modelljének bemutatását, de az elektronikus csatornákon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Autók állnak elhagyatva a genfi Palexpo területén, miután a svájci hatóságok azonnali hatállyal betiltottak minden olyan rendezvényt, amire ezer embernél többet vártak. A gyártók a bemutatókat ezért interneten tartják meg.

Ahogyan azt mi is megírtuk, néhány nappal a 90. Genfi Autószalon megnyitása előtt a svájci hatóságok a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében betiltottak minden olyan tömegrendezvényt, amin ezernél többen vennének részt. Ennek esett áldozatul az egyik legnagyobb autós seregszemle is, amire tavaly 660 ezer ember váltott jegyet és becslések szerint 205-256 millió dolláros üzletet jelent a rendezőknek, szállásadóknak és az autógyártóknak. Több mint 160 kiállító között számos olyan is van, aki a következő éveinek meghatározó modelljét mutatta volna be, ők ezt most máshogy kénytelenek megoldani.
Hirdetés
A Porsche nem késlekedett sokat, már a kiállítás lemondása után nem sokkal jelezte, hogy az új 911-est élő közvetítéssel fogják bemutatni március 3-án, magyar idő szerint délelőtt 10:10 perckor. Az eseményeket a https://newstv.porsche.com/en/ oldalon lehet követni. Ezt követően a következő gyártók nyilatkoztak még, hogy milyen formában pótolják a bemutatókat, ha megteszik egyáltalán.
 • BMW – élő közvetítéssel mutatják be a BMW Concept i4-et
 • Mercedes – Interneten mutatják be a megújult E-osztályt
 • Aston Martin – online bemutatót tervez március 4-én
 • Ferrari – nem tervez más jellegű eseményt
 • Fiat Chrysler – nincsen B tervük, de nem kizárt, hogy lesz más mód az elektromos Fiat 500 bemutatójára
 • DS – keresnek egy Párizs környéki helyet a bemutatóra, a vezetői interjúkat pedig átszervezték.
 • Audi – Az A3 sportback és az E-Tron S bemutatójára keresnek valamilyen alternatív megoldást
 • Rimac – elhalasztják a Rimac C_Two bemutatóját 1-2 héttel
 • McLaren – március 3-án, magyar idő szerint reggel 9:30-kor látható élő közvetítésük „a McLaren LT történet következő fejezete” címmel.
 • Volkswagen – internetes sajtókonferenciát tart március 3-án, 9:10-kor
 • Toyota – később ad tájékoztatást, hogy miként leplezik le újdonságaikat, például a B-kategóriás SUV-t, ami itt ünnepelte volna premierjét
A szervezők sajnálatukat fejezték ki a kiállítás elmaradása miatt, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a résztvevők egészsége a legfontosabb, és ezt nem helyezhetik semmilyen más érdek mögé. A látogatók előre megvásárolt jegyét a szervezők megtérítik, de a kiállítók költségeit nem, mivel a rendezvényt nem ők, hanem a svájci hatóságok tiltották be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?