Ismét a Toyota lehet a legnagyobb autógyártó

Földrengés és szökőár nélkül ismét a Toyota adhatja el a legtöbb autót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly ugyan visszahódította a legtöbb autót eladó konszern címet a General Motors, ám idén ismét a Toyota ígérkezik a legtöbbet értékesítő márkának. Jövőre pedig újabb fejlődést jósolnak a japánok.

Négy évvel ezelőtt, 2008-ban nőtte túl elsőként eladásaival a Toyota az óriási, ám messze nem olyan fejlődő, sőt, inkább nehéz éveket élő General Motorsét. Tavaly azonban a Toyotának kifejezetten rossz éve volt: földrengés, szökőár pusztított Japánban. Kellett némi idő, amíg kiheverte a természeti katasztrófákat a japán gyártóóriás, ám úgy tűnik, túl van rajta. Idén minden eddiginél jelentősebb, a tavalyi, visszaesett, 7,859 milliós számhoz mérten 23 százalékkal magasabb, 9,7 millió példányos eladást prognosztizálnak világszerte, mellyel gyakorlatilag biztosnak vehető az idei évre 9,3 milliós számot ígérő General Motors legyőzése.
Hirdetés
A GM-nek pedig újabb kihívóval kell szembenéznie, a teljes konszernével világszerte 9 millió példánynál járó (tavaly a visszaszorult Toyotát is megelőző) Volkswagen már a nyakában toporog, így az évtizedekig, persze újabb és újabb gyártók felvásárlásával a világ legnagyobb autógyártója címet magáénak tudó General Motors a dobogó utolsó fokára kerülhet, ami pedig már az onnan való lecsúszással is fenyegeti majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?