Ismét felemás ajtókkal jön a Hyundai kupéja

Utódot kap a Veloster, a felemás ajtók maradnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különös jószág a Hyundai Veloster, a közönség sem tudta pontosan hová tenni, de azóta sem csinált más ilyet, maradnak hát a konstrukciónál, érkezik az utód.


Ha a névről nem is, a felemás ajtók említéséről már talán mindenkinek beugrik a Hyundai különc sportos kompaktja. A Veloster még 2011-ben mutatkozott be az európai modelleken baloldalt egy, jobb oldalt pedig kettő ajtóval, a keleti piacokon éppen fordítva. Különösen izgalmas és különc járgány, és erről a furcsa megoldásról azóta a Mini is letett a Clubmannél, hát a Hyundai-nál mégis megtartják a megoldást. Érkezik a Veloster második generációja, amiről már egy rövid koreai reklámvideót is készítettek.
Hirdetés

Az új Velostert viszont nem csak ebben a LED-öltönyben láthatjuk, korábban vélhetően egy másik reklámfilm forgatása alatt kémfotósok lekapták az izgalmas kis kupét. Még érdekesebb lesz, formaterve igazodik a márka kínálatához, hátul sajátos rajzolatú LED-lámpákat is láthatunk, valamint civicesen középen kivezetett kipufogóvégeket. A Veloster motorkínálata még nem publikus, ám sejthetjük, hogy a jelenlegi 1,4-es 140 lovas turbómotor ott lesz a kínálatában, de valószínűleg lesz egy erősebb, 1,6 literes kivitel is, és természetesen a duplakuplungos automata váltóval is számolhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?