Ismét gyárt a Saab, kemény 100 autót

Termelésbe kezdett a korábban leállított Saab

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem búcsúszéria, csak egy esély a túléléshez, a Saab nevét és gyárát birtokló NEVS újabb 100 autót készít.

A becsődölt Saab gyár ma a kínai tőkével létrehozott NEVS (National Electric Vehicle Sweden AB) tulajdona, tavaly a réges régi, még 2002-ben debütált, Opel Vectra C műszakiságú 9-3 Aero változatát kezdték el ismét gyártani, kizárólag a helyi, illetve a kínai piacra. Nem sokáig ment az üzem, ugyanis a cég elődjéhez hasonlóan fizetésképtelenné vált. Azóta átszervezésre vár. Tegnap ismét elindult a termelés, állítólag mindössze 100 autót gyártanak, jelenleg annyihoz van alkatrészük.
Hirdetés
A 100 autó értékesítése állítólag nemcsak a februári béreket és költségeket fedezi, hanem némi forrást az átszervezéshez is adhat majd. Az autók természetesen még a korábbi, 2014-es modellévűek, azaz utoljára 2013-ban nyúltak a sorozathoz. Új modell híján egyelőre az alkatrészgyártás és a koros széria értékesítése az egyetlen túlélési esély a svéd gyártó számára. Továbbra sincs semmiféle hír a tavalyi gyártáskezdéskor ígért villanyautó elkészültéről.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Valamelyik multicég rendelt pár darabot nosztalgiázni 😀 ? Gondolom ennyi autóra való alkatrész maradt raktáron ami eladhatatlan inkább készítenek belőle autót hátha azt megveszi valaki .

Vélemény, hozzászólás?