Ismét itt az üzemanyagár-emelés

Szerdán drágul a benzin és a dízel is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt három hétben rendre csak apadtak az üzemanyagárak, de most itt a trendforduló, szerdán a benzin és a gázolaj ára is emelést kap.


Ne legyenek senkiben sem összeesküvés-elméletek, de különböző etapokban egységesen 20-20 forintot csökkent az elmúlt három hétben a benzin és a gázolaj ára is, most szerdán pedig ismét egységes, literenkénti 2-2 forintos emelés következik a Holtankoljak.hu információi szerint.
Hirdetés

A heti módosítással a 95-ös literenkénti átlagára 348, a gázolajé 347 forintra emelkedik. Marad természetesen a benzinkutak közötti igen jelentős, akár literenkénti 50 forintos áreltérés, így aztán előre tankolnia csakis annak érdemes, aki szerdáig olcsóbb kút mellett hajt el. Sokat spórolni így sem lehet, 50 litert tankolva is mindössze 100 forint takarítható meg. Ha azonban az egykori csúcsszinthez, a benzin és a gázolaj esetén egyaránt 2012-ben adódott literenkénti 450 forintos átlagárhoz viszonyítunk, még mindig viszonylag olcsón tankolhatunk. Igaz, európai összevetésben sem a legolcsóbban, főként nem az autógáz esetén, de az Egyesült Államokban vagy akár Oroszországban is jelentősen olcsóbban mérik az üzemanyagokat, mint nálunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?