Ismét milliárdokért kelhet el egy Ferrari

Árverésre kerül egy Ferrari 250 GTO, megint horror összeg lehet a vége

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a becsült értéke is borzalmasan magas a harmadik legyártott Ferrari 250 GTO-nak, azt suttogják, minden idők legdrágább autója is lehet, amit alig pár hete döntött meg egy másik GTO.


Még egy hónap sem telt el azóta, hogy egy Ferrari 250 GTO megdöntötte[/url] minden idők legdrágábban eladott autójának rekordját. A Tour de France győztes Ferrarit 22 milliárd forint értékben adták el, most azt suttogják, ennél is drágább lehet a következő. Bár becsült értéke annak csupán fele, ezt a GTO-t így is 12,5 milliárd forint értékűre becsülik, ám az aukción ez könnyen magasabbra is mehet, mint a nemrég gazdát cserélt példányé.
Hirdetés

A 3413 GT alvázszámú 1962-es Ferrari volt a harmadik legyártott GTO, amiből csupán 36 darab készült. Amennyire tudni lehet, mindegyik létezik még, az pedig tény, hogy évek óta ezek a modellek vezetik az értékversenyt. Ez a példány a Ferrari tesztautója volt egy ideig, majd az 1961-es Formula-1 világbajnok, Phil Hill paripája volt 1962-ben, mellyel megnyerte a Targa Floriót. Ugyanebben az évben Lualdi-Gabardihoz került, aki 10 versenyen indult vele, 1963-ban és '64-ben viszont már Gianni Bulgari szerezte meg vele az első helyet a Targa Florión. Sérülések nélkül úszta meg az első éveket, 1964-ben viszont átépítették a Carrozzeria Scagliettinél. Az eredeti motor, váltó és hátsó tengely van benne még mindig, különösen jól vészelte át az elmúlt 50 évet, ezért is lehet csillagászati az érte fizetett összeg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?