Ismét nagyot balesetezett egy Tesla

Újra vizsgálat indult a Tesla ellen, megint balesetezett egy Model S

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tesla önvezető rendszere továbbra sem engedhető el teljesen, ez ismét bebizonyosodott. Egy Model S Autopilot módban ismét karambolozott, most egy tűzoltóautót nem vett észre.


Még ma is érezni az utórezgéseit annak a 2016-os balesetnek, amiben egy Tesla sofőrje vesztette életét, mikor autója átment egy kamion alatt Autopilot módban. Akkor erősen támadták a Teslát amiatt, hogy a rendszerük hibás, és nem képes önállóan vezetni, ami való igaz. Egyik ma használt önvezetőnek mondott rendszert sem szabad saját magára bízni, még a Tesla erős kommunikációja ellenére sem. Sokan elhitték, hogy mindent tud a Tesla Model S, a baleset után viszont visszább vett a Tesla is, és egy frissítést követen már több jelenlétet kér a sofőrtől. Most újabb baleset történt, a helyzet hasonló, de szerencsére nem végzetes kimenetelű.
Hirdetés

A Model S ismét Autopilot módban csattant bele egy autóba, méghozzá egy elég nagy tűzoltó fecskendőbe Amerikában. A helyzet abban a tekintetben más, hogy a tűzoltóautó alatt sem át nem tudtak nézni a Tesla szenzorai, sem eltéveszteni nem tudták a fehér szín miatt. A tűzoltóautó egyébkánt egy baleset helyszínén tartózkodott, mikor lassítás nélkül belecsapódott a Model S. Sofőrje nem sérült meg, viszont egyáltalán nem figyelt arra, mit csinál az autója, ami hibázott. Ő a felelős, ez nem kérdés, a Tesla ellen viszont újabb eljárást indított az amerikai közlekedési hatóság annak érdekében, hogy kiderítsék a baleset okát, hogy miért nem állt meg az autó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?