Ismét változhat a fővárosi parkolásszabályzás

Visszakerülhet az ötperces türelmi idő a parkolási rendeletbe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövő szerdán tárgyal arról a Fővárosi Közgyűlés, hogy visszakerüljön-e az ötperces türelmi idő a parkolási rendeletbe.


Csak áprilistól lépne életbe a budapesti parkolási rendelet azon - nem szerény jogos felháborodást kiváltó - módosítása, ami törölte az ötperces türelmi időt. Ez alapján (érmés, automatából való jegyvásárlás esetén) gyakorlatilag a szerencsén múlna csupán, hogy kapunk-e bírságot, s az autósok mind nagyobb hányada terelődne a kényelmi díja miatt feláras mobilvásárlás felé. Ám úgy néz ki, hogy visszakerülhet a parkolási rendeletbe a korábban törölt ötperces türelmi idő, az erről szóló előterjesztést jövő szerdán tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés.
A parkolási rendelet módosítása a várakozási díj utólagos igazolásával kapcsolatos pontosítást tartalmaz, amely szerint a gépkocsijával parkoló mentesül a bírság alól, ha az ellenőrzés időpontja vagy a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő és a várakozási díjfizetést a parkolás-üzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag igazolja - olvasható az előterjesztésben.
Hirdetés
Az előterjesztők javasolják azt is, hogy a rendelet módosítását a hatálybalépését követő fél éven belül - a fővárosi parkolás-üzemeltetők bevonásával, azok tapasztalatai alapján - vizsgálják felül és arról ismét tárgyaljon a Fővárosi Közgyűlés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?