Itt a Continental új sportabroncsa

Bemutatkozik a Continental SportContact 6

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új alapanyag-keverék, új mintázat és új abroncsszerkezet különbözteti meg elődjétől a Continental új szupersport abroncsát.


A fizika alapvetően nem változik, az aszfalt-gumi közötti súrlódási tényező is többnyire állandónak mondható azonos körülmények között. Utóbbin mégis lehet javítani, ha egy jobban tapadó gumit használunk. A gumigyártók folyamatos harcot vívnak egymással, évről évre kotyvasztanak valamit a vegyészek, hogy még jobb tulajdonságú keveréket állítsanak elő. Most a Continental alkotott újat, bemutatták a SportContact 6 szupersport abroncsot, de elárulhatjuk, a gumigyártók napjainkban sorra hozzák újdonságaikat.
Hirdetés

A Continentalnál továbbfejlesztették a Black Chilli gumikeveréket. Arra optimalizálták, hogy minden apró rést kitöltve a legjobban idomuljon az útfelület apró egyenetlenségeihez. Az útfelület és az abroncs között létrejövő ideiglenes kémiai kötéseknek köszönhetően - állítólag - tapadókorongokként biztosítja a maximális erőátvitelt.
Az új kialakítású mintázati blokkok tovább javítják az irányíthatóságot. Strapabírását az Aralon 350 névre hallgató szövetnek köszönheti, így akár 350 km/órás sebességgel is száguldhatunk. A Continental SportContact 6 szuperabroncshoz hűen 19 és 23 col közötti keréktárcsa-átmérővel kapható, összesen 41 különböző méretben. Az újdonságot főként vérbeli sportautókhoz ajánlja a gyár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?