Itt a Ford F-150 pickup új generációja! Látod a változást?

14. generációjánál tart már a Ford F-150!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford F-széria 14. generációja formailag a 13. által kitaposott ösvényt követi, de 92 %-ban teljesen új a pickup.

Az USA legkelendőbb autója egy munkagép. Akár mondhatnám azt is, hogy teherautó. Ez a Ford F-széria, amelynek legpolgáribb változata az F-150, amelyet valószínűleg a legtöbben szabadidő-autóként, vagy még akként sem használnak. Egyszerűen csak menőnek tartják platóssal járni. Immár sok-sok generáció elteltével is. Mivel a leköszönő modell is sikeres volt a vásárlók körében, a formájához alig nyúltak. Persze felfedezhető némi változás a fényszórókban, átrajzolták a lökhárítókat, a motorháztető domborítását, illetve bár hátul nincs nagy mozgástér a platósoknál, azért itt is, amit lehetett módosítottak. Főleg annak érdekében, hogy javítsanak a pickup légellenállásán.
Hirdetés
A hatékonyságra való törekvés azonban a hibrid hajtáslánc megjelenésében érhető tetten a leginkább. A 14. generáció debütálásakor más motort meg sem nevezett egyelőre a Ford sajtóanyaga. A V6-os, 3,5 literes Ecoboost egységhez 10 fokozatú automata sebességváltó csatlakozik, illetve a benzinmotort 47 lóerős villanymotor támogatja, amelyet 1,5 kWh-s lítium-ion akksi lát el energiával. Ezzel a hajtáslánccal az F-150 hatótávolsága egy tank üzemanyaggal akár 1126 kilométer is lehet. Sőt, áramforrásnak sem utolsó az autó, hiszen a Pro Power Onboard névre keresztelt 2,4, illetve 7,2 kW-os generátorral is rendelhető. A gyengébb változatok két 120 V-os, az erősebb négy 120 V-os és egy 240 V-os csatlakozó aljzatot kínálnak, amelyről szerszámgépek működtethetők.
Hirdetés
Az utastérben az extraként rendelhető digitális műszerfal mellett újdonság a 12 colos érintőképernyő is a középkonzolon. Továbbá módosítottak a klímavezérlő panelen és megjelentek a teljesen dönthető első üléstámlák, amelyek így fekhelyként is szolgálhatnak. Az akár 5,4 tonnát is vontatni képes új F-150 ősszel jelenik meg az amerikai piacon és talán hozzánk is eljut néhány darab.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?