Itt a gázolaj-korszak vége? Már a Citroën is temeti a dízeleket!

Vincent Cobée a Citroën elnöke az Autocarnak elmondta: nem látja már a gázolaj jövőjét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a dízelbotrány óta egyértelmű, hogy a gázolaj-üzemű belsőégésű motorok már nem sokáig fognak tudni megfelelni a környezetvételmi elvárásoknak a személyautókban. Nem meglepő hát, hogy egyre több gyártó "felejti ki" ezt a technológiát a kínálatából.

A következő gyártó, aki nemet mond a dízelmotorra, a Stellantis csoport egyik legfontosabb cége, a Citroën. A nemrég leleplezett C5 X sem érkezik már olajkályhával az elejében, csak hibrid és benzines hajtásláncok közül választhatnak a vásárlók. Ez is azért van, mert a vezetőség szerint a gázolaj napjai a személyautóiparban már meg vannak számlálva.
Hirdetés
"A kategória eladásainak 80 százalékát tették ki a dízelek öt éve, ami mára 50 százalék alá csökkent, néhány éven belül pedig valószínűleg már 15% alatt lesz ez az érték." - fogalmazott Cobée a gázolaj jövőjéről. Leszögezte továbbá, hogy ő örül annak, hogy így alakultak a dolgok. Természetesen régebben bemutatott Citroën modelleket még kaphatunk dízelmotorral, az elhangzottak pedig valószínűleg a motorcsaládok fejlesztésének leállítását, és az új modellek leendő motorkínálatnak szűkítését jelentik majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?