Itt a legmenőbb Nissan Leaf!

A GT versenyzés jövőjét is villanyosítaná a Nissan?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindenki aggódik az autósport jövőjéért, most, hogy egyre erőteljesebben kopogtat az ajtón a villanyatók korszaka. A belsőégésű morok hangja biztosan hiányozni fog, de a Nissan most megmutatta, hogy a külsőségekkel nem lesz gond.


Már bebizonyította a Formula E sorozat, hogy villanyhajtású versenyautókkal is lehet fergeteges futamokat produkálni és hamarosan útjára indul az elektromos hajtású autókat felvonultató túrakocsi széria is. Arról nem is beszélve, hogy a Jaguar szintén márkakupát indít az I-Pace főszereplésével, illetve a Rallycross Világbajnokság teveiben is szerepel a belsőégésű motorok kukázása. Vajon mi a helyzet akkor a GT versenyekkel?
Hirdetés

Elég csak egy pillantást vetni a Nismo Leaf RC versenyautóra, és máris meg lehet nyugodni. A sportautó rendezvényeken is lehet majd brutális gépeket látni, bendőjükben villanymotorral. A Nissan már 2013-ban is készített hasonló versenyautót a Leaf előző generációjából, ám az kevésbé tűnt ennyire menőnek. Azonban a Leaf friss generációja sokkal jobb alapnak bizonyul, hiszen eleve vadabb a „tekintete”.

Ráadásul erő tekintetében sem kell szégyenkeznie az összkerékhajtású Leaf RC-nek. Mindkét tengelyét egy-egy villanymotor hajtja, amelyeknek összteljesítménye 320 lóerő, és a forgatónyomaték is hatalmas, 640 Nm. Ez az erő 3,4 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/h tempóra az 1220 kilogrammos versenyautót. Arról már nem adott meg információt a Nissan, hogy a hatótávolsága mekkora, viszont az biztos sajnos, hogy nem építenek köré egy márkakupát, mint például a már említett Jaguar i-Pace eTrophy.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?