Itt a legújabb, full karbon BMW, jégen megy, de nem xDrive

Megépítette az amerikaiak új bobját a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétvégén először versenyzett az amerikai válogatottnak fejlesztett kettes BMW bob, a cél az aranyérem a jövő évi téli olimpián.


[kepallojobb=373341]A jelvény is igazolja: hamisítatlan BMW[/kepallojobb]
Több mint egy éves fejlesztés eredményeképp a BMW North America bemutatta az amerikai válogatottnak épített új kétüléses bobot. Az amerikai Bob és Szánkó Szövetséggel kooperációban kifejlesztett eszközt a hétvégi FIBT világkupa ausztriai Iglsben rendezett fordulóján már ki is próbálták: némi összeszokásra még szükség van, hiszen az amerikai kettősök az 5., 9. és a 14. helyeken zárták a versenyt, ami kezdésnek nem is rossz eredmény.
A csapat edzője, Brian Shimer elmondta, hogy kifejezetten tesztelési céllal hozták a prototípust Ausztriába, s az idei versenyeken szerzett tapasztalatok alapján fogják továbbfejleszteni a bobot, hogy a 2014-es Szocsiban rendezendő téli olimpián már aranyesélyesként léphessenek pályára. Legnagyobb részben karbonszálas műanyagból épült, és sokat dolgoztak azon, hogy aerodinamikailag is hatékonyan működjön. Az idei év a tesztelésé lesz, és az amerikaiak reménykednek abban, hogy az újdonsággal jövőre végre sikerül újra olimpiai érmet szerezniük - kettes bobban utoljára 1936-ban tudtak nyerni.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?