Itt a magától driftelő BMW és a bajorok Knight Rider órája

BMW M235i automata vezetéssel és i3-as okosóra-irányítással

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW megmutatta önvezető autóját és az i3-ast már a Samsung Galaxy Gear okosóráról is lehet vezérelni a megfelelő alkalmazással.


Ma már teljesen természetese, hogy a Szórakoztató Elektronika Kiállítás (Consumer Electronics Show) kiállítói között a legnagyobb autógyártók is képviseltetik magukat – az elektronika térnyerése több mint egy évtizede megkérdőjelezhetetlen az autóiparban is. A BMW nem véletlenül itt mutatta be az új kettes jelenlegi leggyorsabb változatának önműködő változatát.
Hirdetés

Az M235i-ben rejlő potenciálról már írtunk, most a BMW-sek azt is megmutatták, hogy az ActiveAssist rendszerrel miként lehet távvezérléssel kontroll alatt tartani az autót. A videó alapján elég meggyőzően, még az autó határait is remekül érzi az elektronika. Belefért a kísérletbe egy látványos, kilassított erőcsúsztatás, ahogy a videón látható.

Az eredmény egyszerre meggyőző és ijesztő is, ahogy a tétlen sofőr a combjaira rakott kézzel tűri a távvezérelt autóban őt érő g hatást és bután billeg az amúgy remek sportülésben, miközben valaki a távolból csapat az autóval. Ennél kevésbé futurisztikus fejlesztés, hogy az egyéb kütyükről ismert, android operációs rendszert futtató Samsung Galaxy Gear okosórát összehangolták a BMW i3-as elektromos autójával. A BMW I Remote applikációjával madzagnélküli kapcsolaton keresztül lehet megbizonyosodni, hogy tényleg bezártuk-e a napfénytetőt meg az ablakokat és a rendelkezésre álló hatótávot is mutatja. Rajta keresztül indulás előtt beállítható a klíma hőfoka is, ami szintén egy nagyon kényelmes funkció.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?