Itt a Michelin levegő nélküli abroncsa!

Nem ereszt le, nem lukad ki és kellőképpen rugalmas a Michelin abroncsa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rengeteg prototípus után most piacra dobják a kellőképpen rugalmas és strapabíró levegő nélküli abroncsot. A Michelin kereke viszont egyelőre nem kerülhet személyautóra.


A levegő nélküli abroncs lehet a megoldás a defektek elkerülésére? Nyilván, ha nincs levegő, nincs mi elszökjön, ám az eddigi megoldások nem jutottak túl magasra a hatékonyság mércéjén. A Michelin közel jár a megoldáshoz, ám a Tweel továbbra sem alkalmas személyautók alá, állítólag túl nagy a deformációja úthibákon áthajtva, amire egy normál autó kerékjáratában nincs hely. Éppen ezért első körben a munkagépekhez alakították ki a kereskedelmi forgalomba hozható változatot.
Hirdetés

Hogy miért éppen Tweel? A Tire és Wheel szavakat keverték, ugyanis nem csak egy abroncsról van szó, felnivel együtt készül. A Tweel 37 km/h-ás maximális sebességre alkalmas, így kisebb gépek alá kerülhet, mint a szemléltető videóban szereplő bobcat. Látható, mennyivel másabb a Tweel viselkedése a hagyományos levegős, valamint a tömör gumis megoldásnál, stabilabb, jobb tapadású és kényelmesebben is haladhat vele a kis multifunkciós munkagép.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?