Itt a Skoda harmadik szabadidő-autója

A Kodiaq és a Karoq után megérkezett a Skoda Kamiq

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Azt hittük, hogy a K és Q kombinációkból nem létezik túl sok, a Skoda mégis megmutatta, hogy van még ötletük. Ez itt a Kamiq, a harmadik szabadidő-autójuk.


Megérkezett a Skoda nem várt harmadik SUV-ja, pontosabban, nem erre számítottunk. A Kamiq ugyanis nem az az MQB platformra épülő kis SUV, amit a Vision X-szel vetített előre a gyártó, ám ugyanúgy a Kodiaq és a Karoq alá pozicionálták. A név tekintetében bővebben nem fejtették ki, hogy mit takar, vélhetően ebbe már annyit sem lehet majd belemagyarázni, mint a Karoqba, ám a K-val kezdődő és Q-val végződő sorozatba hibátlanul beleillik.
Hirdetés

A Kamiq teljes egészében a kínai piacra készült, ez a Volkswagen csoporttól már megszokott, és azt is állítják, hogy nincs arra esély, hogy európai modell legyen. Mi ennél ugyanis komolyabb konstrukciót kapunk majd, a Kamiq ugyanis még a régi kisautó padlólemezre épül. A Vision X-ből készülő kis SUV-nak még egyelőre rejtély a neve, ám azt lehet tudni, hogy abban debütál majd a márka legelső sorozatgyártású hibridrendszere.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?