Itt a több mint ezer lóerős hibrid Audi!

Elkészült az első villanymotorral kiegészített Audi RS6

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minden idők egyik legveszedelmesebb kombiját kezelésbe vette az Audihoz alighanem legközelebb álló tuningcég. Villanymotort kapott a V8 mögé, több mint ezer lóerő a végeredmény.


Még véletlenül sem az Audi kapuján csusszant ki ez az 1018 lóerős szörnyeteg, ráadásul benzinmotorral. A WLTP életbelépésének küszöbén jelenleg nem ezzel vannak elfoglalva, ám az ABT tuningcég annál inkább. Villanymotort építettek egy Audi RS6 Avant 8 fokozatú automata váltójának házába kiegészítésként, ez 288 lóerőt teljesít, gombnyomásra lehet életre bírni. Persze a négyliteres duplaturbós V8-as motort is átdolgoztak, az 730 lóerővel van jelen.
Hirdetés

Az RS6-E névre keresztelt, egyelőre egyetlen példányban létező, állításuk szerint tanulmányautó 1291 Nm nyomatékával 3,3 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra. Ez négy tizeddel rövidebb idő, mint a gyári kombi adata, és csak további négy tizeddel rosszabb, mint egy Nissan GT-R-é. Ugyanakkor az ABT RS6-E továbbra is ötszemélyes, hatalmas csomagterével tökéletesen használható családi autó. Különlegessé tették a külsőt is, melynek legérdekesebb része a karosszéria dizájnjához passzoló gyűrűkkel ellátott könnyűfém felnik. Állításuk szerint azért készült el az RS6-E, hogy kicsit reflektáljanak a mai trendekre és megmutassák, hogy a tuning világban is helye van a villanymotornak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?