Itt az eddigi legerősebb Rolls-Royce

Rolls-Royce Wraith 632 lóerővel és 800 Nm-es nyomatékkal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bemutatkozott minden idők legerősebb Rolls-Royce luxusautója: a Ghost kupéjának tekinthető Wraith 2,4 tonnája 4,6 mp alatt tolul százra.


Korábban csak részletfotókat szivárogtattak ki róla, Genfben aztán lerántották a leplet a Wraith kupéról, ami a Ghost kétajtósának és egyben minden idők legizmosabb Rolls-Royce modelljének is számít. A jó öreg brit szokás és terminológia szerint valamiféle látomásnak hívott 2,4 tonnás monstrum mozgatásáról egy 6,6 literes V12-es motor gondoskodik kettő darab turbófeltöltő segítségével - a lóerők száma 632, a Newtonmétereké (1500-as percenkénti fordulattól) kerek 800.
Hirdetés


A 250 ezer eurósra (75 M Ft) saccolt árú Wraith 0-100-as sprintideje 4,6 mp, a végsebességét nyilván elektronika korlátozza 250 km/órában. A Ghostnál különben mokányabb: 5,27 méteres hossza 130, tengelytávolsága 183 mm-rel rövidebb a Ghosthoz viszonyítva, miközben annál 40 mm-rel szélesebb és 43-mal alacsonyabb. A csomagtartó 470 literes. A váltó 8 gangos ZF automata (a megfelelő fokozatot és fordulatszámot GPS-alapon is állítgatja a rendszer), a kormány sebességfüggő, változó rásegítésű. A változtatható karakterisztikájú légrugós és adaptív lengéscsillapítós futómű állítólag kifejezetten sportosan is meg tud birkózni az irdatlan tömeggel. Fogyasztás? Gyárilag 14 l/100 km.

Bent egyáltalán nem meglepő módon pazar fa- és bőrburkolatok ölelik körbe a maximum négy utast, fejük fölött meg panorámatető nélkül is csillagos az égbolt a kárpitba biggyesztett megannyi LED-nek köszönhetően. A dizájn hagyománytisztelő, az extralistán a legmodernebb vezetőtámogató elektronikák is megtalálhatóak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?