Itt az eddigi legmenőbb Dacia tanulmány, Renault jelvénnyel

Duster Oroch - strandautó tanulmány a Daciától, azaz a Renault-tól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Renault Duster Oroch néven mutatják be a nálunk Dacia néven ismert Duster menő, platós változatát. Egyelőre még csak tanulmány.


Brazíliában, a Sao Paulo Motor Show-n tartotta a Dacia, azaz a Renault a Duster Oroch koncepció bemutatóját. De akkor hogy is van ez a markénévvel? Hát úgy, hogy a Renault a nálunk Dacia néven ismert modelljeit több ország mellett Dél-Amerika államaiban, így Brazíliában is saját néven forgalmazza. Ezeken a piacokon másak a vásárlók minőségi elvárásai, mint Európában és az olcsóbb Daciák ott nem rontanak a Renault nimbuszán.
Hirdetés


Így van ez az amúgy nem rossz, sőt a szegmens egyik éllovasaként számon tartott Dusterrel is. A Renault latin-amerikai dizájnközpontjának stílusgyakorlata egy rekreációs célú pickup. A Duster Oroch tulajdonképpen egy életmódautó, nem munkára találták ki. Külsejét selyemfényű fehér fényezés és narancs díszbetétek dobják fel. Terepjárós kiállását a fekete műanyag burkolatok hangsúlyozzák a sárvédőíven. Platósoknál nem mindennapi az üveg panorámatető, és a 18 colos kerekek is a showautó-jelleget erősítik. e
Bent a neoprén búvárruhák anyagára emlékeztető kárpit rímel a videóból látott vízisportos képekre. A narancsszínű dekor a kabinban is megjelenik, de az igazi kunszt a C-oszlopokon elhelyezett kamera, amivel oldalra kukkolhatunk - szintén az animált videóban látható. A Duster Oroch koncepció ötszemélyes és természetesen a nálunk is ismert Duster az alapja. Mivel ez csak egy stílustanulmány, nincs is szó a hajtásláncáról. Nem valószínű, hogy bármelyik márkanéven sorozatgyártásba kerül. Pedig ez lehetne a kisszériában átépített, Duster pickup polgári verziója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?