Itt az első olcsó Datsun – kezdetben Indiának

Válságautó Indiának, a Nissan Micra alapjaira építkezve

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyári skiccen látható a Nissan olcsó almárkájaként újjászülető Datsun első modellje. A még végleges név nélküli modell alakjából jól kivehetők az alapokat adó Micra vonásai, arca azonban egyedi.

Már több mint egy éves hír, hogy ismét lesz Datsun, s ezúttal a Nissan olcsó almárkájaként. Tavaly év végén olyan hírek is érkeztek, hogy a Renault-Nissan szövetség által bekebelezett Lada gyárában, a Kalina alapjaira épülnek majd a Datsunok, ám első modellje még az Indiában is gyártott - nemrégiben frissített - Nissan Micrára épül.
Az első kép alapján annál szögletesebb hűtőmaszkkal, minden bizonnyal szerényebb alap és opciós ellátmánnyal. Motorpalettáján vélhetően kizárólag a Micra 1,2 literes, háromhengeres, 80 lóerős (vagy akár még szerényebb teljesítményű) alapmotorja fog szerepelni.
Hirdetés

A Datsun, egyelőre "K2" munkanévvel illetett, még végleges modellnév nélküli újdonsága a hírek szerint július 15-én debütál majd részleteivel, végleges külső és belső fotóival. Piacra lépését még Indiában is csak 2014-re ígérik, később - Afrikában, Oroszországban, egyéb volt szovjet utódállamokban és Dél-Afrikában, a legolcsóbb miniautók konkurenseként várható a megjelenése, Európában nem valószínű, hogy kapható lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?