Itt az új Honda Civic

Konzervatívabb fazonra vált a Honda Civic, most láthatjuk először hivatalosan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan is bemutatkozott az új Honda Civic, de egyelőre prototípusként jelzik. Annyira azért számíthatunk, hogy a külseje már nem fog érdemben változni.

Megtörtént az új Honda Civic hivatalos bemutatója is, a japán kompaktot most már teljes fényében láthatjuk. Azaz majdnem, ugyanis a gyártó egyelőre prototípusnak hívja a bemutatón prezentált autót, aminek a külseje érdemben már biztosan nem fog változni, mire 2021 nyarán piacra kerül. A 11. generációs Civic már első ránézésre is más vonalat követ, mint a leköszönő, ebben a formájában most sokkal közelebb áll az Accordhoz. A kimértebb formákat egyelőre csak a szedánon láthatjuk, de már így is egyértelmű, hogy a Hondánál most az egyszerűsítés és az elegánsabb vonások szerint dolgoztak. Az új modell elnyújtott karosszériáját hosszú vonalakkal húzták meg. Orra optikailag szélesebb és elegánsabb a keskenyebb, hasábszerű fényszórókkal és hátulról nézve is sokkal európaibb ízlésvilágú az új Civic. Bár prototípus, minden szegletén és részletén sorozatgyártásra kész alkatrészeket láthatunk, mint a kilincsek vagy éppen a tükrök. Új fényezést is visel a bemutatott autó, Solar Flare Pearl a különleges narancs árnyalat neve, amely még inkább kiemeli az elegáns vonalakat, az alacsony géptetőt és remek kontrasztot alkot a fekete felnikkel és kiegészítő elemekkel.
Hirdetés
Belteréről egyelőre fotót nem, csupán egy rajzot mutatott a Honda, amit viszont most láthatunk először. Itt is igaz, ami a külsőnél, az egyszerűbb vonásokkal elegánsabb lesz a 11. generáció, mint a leköszönő modell. Ezen a téren is az európai gyártókra jellemző elrendezés látható, az érintőkijelzős multimédia felkerült a műszerfal tetejére, és egy egybefüggő, méhsejt mintás ráccsal optikailag szélesítették a teret. Egyszerű vonalakkal megrajzolt elegáns kormányt láthatunk, mögötte vélhetően digitális műszeregységgel, valamint klasszikus automata váltó kart a középkonzolon és hagyományos klímapanelt is. Az új Civic szedánformában debütál először Amerikában, majd a csapotthátú, a kupé Si és a Type R is megérkezik, utóbbiak vélhetően csak 2022-re.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?