Itt az új Lada Niva! Na, persze ez is régi, mint az országút

20 év után végre Lada jelvényt kaphatott az új Niva!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem az az egyetlen nagy esemény a Lada életében 2020-ban, hogy kivonult a magyar piacról, ennél van jelentősebb is. Kivásárolták a GM-et a vállalatból, így mostantól Lada embléma kerülhet az új Nivára.

Amit mi Niva néven ismerünk, az már hivatalosan nem is az, a 4x4 felirat pedig nem véletlenül került rá a 40 éve szinte változatlanul gyártott terepjáróra. Az eredeti Niva nevet ugyanis a General Motors képbe kerülése óta a vállalatóriás birtokolja, ahogy eddig az új Nivát is. Mert volt, vagyis van új Niva egészen 2000 óta, mikor is megjelent az AutoVAZ által fejlesztett utód, ám arra már csak Chevrolet embléma került, ez viszont most változott.
Hirdetés
20 év elteltével végre az anyavállalat logója is rákerülhetett az új Nivára. Az AutoVAZ ugyanis kivásárolta a GM-et a vegyesvállalatból, így mostantól teljes tulajdonosai a gyárnak. Keserédes részlet a történetben, hogy az új Lada Niva is már 20 éves, így lényegében már az új modell is mindennél öregebb konstrukció a piacon. Az eredeti Niva, vagyis a 4x4 még mindig készül Togliattiban és vélhetően még fog is egy darabig, azt egyelőre nem tudni, hogy le is váltják-e az új modellel, vagy egymás mellett fogják gyártani a jövőben is. Az új Niván egyébként jelentős változást nem eszközöltek, de terveztek rá egy új hűtőrácsot és a kormányra is rákerült a Lada emblémája
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?