Itt az új Subaru WRX!

3 lóerővel erősebb az új WRX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Furcsa öszvér lett az új Subaru WRX. Szabadidő-autós stílusjegyeket kapott.

Egyelőre csak az USA-ban kezdődik az új Subaru WRX forgalmazása, illetve ott is csak 2022 elején érkezik a márkakereskedésekbe körülbelül 30 ezer dolláros indulóárral (8,8 millió forint). Ereje alig változott, viszont a dizájn már jelentősebben.
Hirdetés
Bár jól láthatóan az elődje vonalait próbálták átörökíteni, az új WRX ugyanarra a platformra épül mint az Outback és jutott is rá néhány szabadidő-autós elem. Például a fényezetlen műanyag kerékjárati-ívek és lökhárító-díszek. És hiába a motorháztetőbe vágott légbeömlő, az egész autó mégis egy kicsit a SUV modellekre hajaz. Bent is feltűnő az Outback rokonság, középen a 11,6 colos érintőképernyővel, körülötte kevés fizikai gombbal. A sportosságot pedig az alumínium pedálokkal és az alul lapított kormánykerékkel próbálták hangsúlyozni. Orrában 2,4 literes, turbós boxermotor dolgozik. A négyhengeres benzinmotor 271 lóerőt tud, 350 Nm forgatónyomaték mellett. Természetesen maradt az állandó összkerékhajtás, az erő pedig hatfokozatú manuális váltón keresztül jut a kerekek felé. Újdonság az adaptív futómű is, a gyáriak ráadásul elárulták, hogy a tömegközéppont is közelebb került a talajhoz, az autó torziós merevségét pedig 28 százalékkal növelték. Viszont arra sajnos kicsi az esély, hogy Európában is forgalmazni kezdik.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?