Itt az új Volvo V60, kétféle hibrid hajtással

Megérkezett a Volvo V60 új generációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo egyik húzómodelljének új generációjával bővül a svédek kínálata. Az új V60 a már jól ismert hajtásokkal érkezik, ám a plug-in hibrid két változatban lesz elérhető.


A Volvo modellkínálata lassan, de biztosan frissül, és nem csak ráncfelvarrásokkal. Most egyik húzómodelljük új generációját ismerhetjük meg, az új V60 pedig változtatott hibrid hajtáslánccal érkezik. Külsőre közelebb áll az XC60-hoz, mint a jelenlegi dizájnirányzatot bemutató S90/V90 pároshoz, mégis vannak egyedi részletek. Az első, akár LED-es fényszórók nappali menetfényei benyúlnak a hűtőrács felé, de nem érik el azt, valamint az oldalán sincs végighúzódó határozott övvonal, hanem az XC60-hoz hasonlóan hullámoznak a lemezek.
Bent minden a már jól megszokott rendszer szerint készült el, és az már most látható, hogy a legutóbbi V40 CC tesztautóban látott bőr-szövet kombináció is kérhető lesz hozzá. Az új V60 igazán érdekes részletei viszont a hajtáskombinációk, a jól megszokott T5 és T6 benzinmotorok, D4 és D5 dízelek mellett elérhető lesz a T8-as hibrid hajtáslánccal is. A bitang erős rendszer erejét egy csöppet visszafojtották, a turbós és kompresszoros benzinmotor erejéből és a villanymotorból is visszavettek, a rendszerteljesítmény így 390 lóerő. Érkezett egy újabb hajtáskombináció is, a T6 Twin Engine-re keresztelt változat ugyanaz, mint a T8, de "csak" 340 lóerő a rendszerteljesítmény.
Hirdetés

Frissítették a Sensus névre hallgató fedélzeti rendszert, ami középen egy 9 colos érintőképernyővel kezelhető. A rendszer mostantól kivétel nélkül képes kezelni az Android Auto és Apple CarPlay összes alkalmazását is. Az új V60 egyik fontos pontja persze a praktikum és a használhatóság, erre a 99 literrel bővült csomagtér a legjobb példa, mostantól 529 literbe pakolhatnak a szerencsések. Ez több mint a prémiumgyártók hasonló modelljeié, és persze van álpadló, ami alá pakolhatjuk a kisebb tárgyakat.
A V60 a modellkínálat többi résztvevőjéhez hasonlóan igencsak biztonságos lesz, már alapáron is. Vészfék-asszisztens, ráfutásgátló, gyalogos és biciklis felismerő és áthangolt sávtartó is lesz, utóbbi már élesebb kanyarokban is elboldogul majd. Persze lesz távolságtartós tempomat, amivel a Pilot Assist is elérhető lesz. A Volvo zöldautós modelloffenzívájához az új V60 jelentősen hozzájárul, nem kizárt az sem, hogy teljesen elektromos kivitel is készül majd belőle. Azt már tudni, hogy az XC40-ből hamarosan elkészül a belsőégésű motortól teljes mentes változat, ami állítólag 500 kilométeres hatótávot fog nyújtani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?