Itt láthatod a világ kedvenc kisautóját!

Szerencsére nem mindenki a SUV-okat keresi

Tavaly világszinten is a csúcsra ért. Nem volt nála nagyobb darabszámban értékesített kisautó a világon, legközelebbi versenytársához képest több, mint 50 százalékkal több talált belőre gazdára 2022-ben. Mi az? A Toyota Yaris!

Nem pont a GR Sportból fogyott a legtöbb, de a Yaris volt összességében a legkelendőbb kisautó

A Focus2Move összeállításából kiderül, a Toyota Yaris 2022-ben a világ legnépszerűbb kisautója lett, hiszen 462 199 darab talált gazdára tavaly.
Hirdetés
A 2022-ben sorozatban harmadszor a világ legnagyobb autógyártójának, és egyben a világ legnépszerűbb autómárkájának bizonyuló Toyota így nem csupán a világ legnépszerűbb autójának egyben a világ legnépszerűbb alsó-középkategóriás modelljének (Corolla), a világ legkedveltebb SUV-jának (RAV4) és a világ kedvenc felső-középkategóriás autójának (Camry) címét, hanem a világ kedvenc kisautójának címét is elnyerte a Yaris révén a tavalyi évben. A dobogóra még a Peugeot 208 fért fel 304 523 eladott példánnyal, a harmadik legnépszerűbb pedig a Dacia Sandero lett 227 988 eladással.

Magyarországon is sikeres volt a modell

A Yaris Magyarországon a Toyota második legnagyobb darabszámban értékesített modellje volt: mintegy 2100 darab talált belőle gazdára idehaza, ez a márka hazai eladásainak 14%-át jelenti. Ezzel a Yaris toronymagasan a legnépszerűbb kisautónak bizonyult Magyarországon, a teljes piacon 26,5%-os, a kivonásokkal tisztított piacon pedig 32,1%-os szegmensrészesedéssel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2023.02.06. at 12:43
  Permalink

  Esküszöm, ezek nem normálisak. Hát egyik se olvasta Zöldike írását, amiben a “mester” a Yarist a sárga földig alázta? Az az amőba mindenkit óva intett tőle, erre ez a gyösz meg rekordot dönt. Kész, vége van az emberiségbe vetett hitemnek 😀

  • 2023.02.06. at 21:25
   Permalink

   Szerintem a Yaris tényleg jó példa arra hogy mennyire be lehet sok embert hülyíteni.
   A Yaris tényleg messze a legrosszabb autó volt amit az elmúlt 10 évben vezettem.
   És az alapvető különbség közted és köztem az hogy én vezetek is autót (köztük Yarisból is több generációt), te meg úgy gyártasz ideológiákat hogy semmi közöd az autókhoz…

 • 2023.02.07. at 04:13
  Permalink

  Ez elég félrevezető – valójában nem az a Yaris lett a legnépszerűbb B szegmens autó amit mi ismerünk, hanem különféle generációjú és kialakítású, de egyaránt Yaris néven forgalmazott modellek összessége. Ráadásul ha jól értem ehhez még a Yaris Crosst is hozzászámolják – ez ugyanaz a statisztikaszépítés, ahogy a Fiat is csak 500-ként tüntette fel a kis egyterűjüket, kis crossoverüket meg a kisautójukat is és így évekig mindig “megnyerte” ezeket a listákat.

Vélemény, hozzászólás?