Itt van a legnyomatékosabb Mini, és jön a leggyengébb verzió is

Mini Cooper SD: dízel Mini 360 Nm nyomatékkal és 4,1 literes fogyasztással

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kis károsanyag-kibocsátás, alacsony fogyasztás, és mégis sportos karakter. A megnőtt Mini legújabb dízele az eddigi legerősebb.


A Mininek mérete egyre nő, ám alapmotorjai a legfrissebb generációban kisebbek lettek. Az 1.6-os négyhengereseket 1.2-es és 1.5-ös háromhengeresek váltották. A korábbi PSA dízelt a BMW 1.5-ös háromhengeresére cserélték, ami 95 vagy 116 lóerős lehet a One D és a Cooper D változatban. Nőttek viszont a Cooper S-ek, a kétliteres benzines is négyhengeres, az 192 lóerős és 280 Nm nyomatékú.
Hirdetés

Ahogy a szintén nemrég bemutatott ötajtósban, úgy a háromajtósban is elérhető lesz a BMW kétliteres dízele. A Cooper SD-ben 170 lóerővel és 360 Nm nyomatékkal nem is annyira családi autós, hanem akár sportos is lehet. Gyorsulása kézi váltóval 7,3 másodperc 100-ig, de talán még jobban hangzik, hogy már 1500-as fordulatnál leadja maximális nyomatékát. A kínálat másik végén viszont új alapmotort kap a Mini. A One First a One 1.2-esét kapja meg, de csak 75 lóerővel. Nyomatéka ennek sem rossz: 150 Nm 1400-as fordulattól. Vegyes fogyasztása akár 5,0 liter is lehet. Míg a Cooper SD azoknak való akik tankoláskor is meg akarják őrizni a lazaságukat, a First a legolcsóbb belépőt jelenti a Minik trendi világába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?