Itt vannak az első hivatalos fotók a legújabb Skodáról

Körbefotózták a Skoda Scalát, igaz, még álcázva, de már gyári forrásból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkeztek az első konkrét adatok a legújabb Skodáról. A Scala egészen új szegmensbe lép Skoda emblémájával. A hagyományos kompaktok közé került, a Rapidtól búcsúzunk miatta.


Jövő év elején piacra kerül a Skoda legújabb modellje, az előd nélkül új szegmensben induló Scala. Az újdonság a Rapid modellpáros helyére érkezik, azt ugyanis teljesen kivezetik. A Scala az A szegmensben, egyenesen a Golf, Focus, Astra és hasonló modellek ellen indul, a Skodának ezen túl lesz egy hagyományos kompaktja. A Scala viszont nem az Ovtacia alatt is található MQB, hanem annak kisautók alá szabott verziójára épül, vagyis valamivel keskenyebb és rövidebb lesz egy Golfnál. Beltér kihasználásban viszont jobb lesz nála, sőt, a jelenlegi Octavia belső méreteivel fog rendelkezni.
Hirdetés

Külső méreteit tekintve 4362 mm hosszú, 1793 széles lesz, tengelytávolsága viszont 2649 mm, csomagtere pedig alsó hangon 467 literrel szolgálja majd a tulajdonosát. Az utastérben 10,25 colos érintőkijelzős fejegységet is találhatunk, elektromosan elrejthető vonóhorgot kaphat hátulra, valamint motorosan nyíló csomagtérajtót. A Scaláról a gyáriak készítettek fotósorozatot, még mielőtt lelepleznék az újdonságot. Az már most is látszik, hogy a hagyományos kompaktokhoz képest hangyányit hosszabb a far, picit felsejlik benne a Rapid Spaceback, arányai viszont annál sokkal jobbak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?