Ittas, KGFB-vel nem rendelkező kalóztaxis okozott balesetet

Két Toyota és egy Dodge Challenger SRT Hellcat balesetezett a Lánchídon - te melyiket sajnálod?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A három sofőr közül ketten is személyszállítással foglalkoztak, egyikőjük viszont nem hivatalosan tette ezt, nem rendelkezett KGFB-vel, ellenben ittas is volt. Az eredmény három összetört autó, két "igás" hibrid és egy V8-as izomautó.

Bár a taxisok kedvence volt egy időben az általam is imádott, a 2005-ös Év Autójának választott Prius II, mivel már több mint 10 éve nincs gyártásban, Budapesten hivatalosan már nem lehet taxi. A fekete taxisok azonban úgy néz ki, még mindig kedvelik a modellt, ugyanis az elmúlt éjjel egy taxiengedéllyel, sőt KGFB-vel sem rendelkező, ám taxizó Prius II sofőrje okozott balesetet a Lánchídon. Az információk szerint a későbbi baleseti helyszíneléskor elvégzett szondázás eredménye alapján ráadásul ittas sofőr épp egy fuvart intézett a telefonján, amikor többször áttért a Lánchídon a szembesávba, így ütközött neki egy Dodge Challenger SRT Hellcatnak, aminek a hátulját megnyomva azt kiforgatta a mögötte szabályosan haladó és taxizó Prius+ elé, illetve oldalába, ami az ütközés következtében a magas padkának is nekiment. A balesetben tehát egy Prius II, egy Prius+ és a 717 lóerős Dodge Challenger tört össze. A fotók szerint a Prius+-ban és a Dodge-ban is nyíltak a légzsákok, a rendőrség által mintavételre előállított sofőr mindenképp nehéz helyzetbe kerülhet, ugyanis ittassága miatt a rendőrség kapásból büntetőeljárás keretében vizsgálja az ügyet, KGFB híján pedig maga lesz kénytelen az okozott nem szerény kárt megtéríteni a MABISZ számára, ami pedig a többi károsult számára fogja megelőlegezni a kifizetést.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.05.22. at 01:17
   Permalink

   A barom priosos meg is tette…

   Úgy látom te sem olvastad el a cikket.

   Kicsinálta a saját szarkupacát (remélhetően többet nem fog mással sem “dolgozni”), meg egy legális taxist is aki vele ellentétben egy rendes autóba invesztált, és végezte a dolgát.

   A legröhejesebb szituba persze az izomautó sofőrje került. Hátulról egy részeg Toyotás belement, szemből meg elütötte egy Taxi. Hülye egy éjszakája lehetett az biztos…

Vélemény, hozzászólás?