Ittasan törte rommá a Thaliát az éjszaka közepén az 51 éves nő

Szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott az árokba borult autó, a sofőr súlyosan megsérült

Nem kell erős autó ahhoz, hogy bekövetkezzen a baj, ezt bizonyítja a 8-as számú főúton történt baleset is. A sofőrt kórházba kellett szállítani, ahol bebizonyosodott, hogy ittas volt. A rendőrség lezárta az ügyet.

Sajnos még mindig hétköznapi dolognak számít hazánkban, hogy felelőtlen sofőrök ittasan okoznak kisebb-nagyobb baleseteket. Éppen ezért alapesetben annyira nem is lenne érdekes annak az 51 éves nőnek az esete, aki múlt hónapban borult autójával az árokba a 8-as számú főúton. A történtek során ráadásul minden menetrend szerint zajlott: a tűzoltók kimentették a súlyosan sérült sofőrt, a kiérkező rendőrök a helyszínen megszondáztatták, majd a kórházban - miközben ellátták a sérüléseit - bizonyítást nyert a tény, hogy ittasan ült a volán mögé. A sofőrt, mikor jobban lett, gyanúsítottként kihallgatták és a jogosítványának elvétele mellett járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást is indítottak vele szemben, végül pedig lezárták az ügyet.
Hirdetés
Az eset érdekessége annyi, hogy a rendőrség által nyilvánosságra hozott információk egyéb szabálysértésről nem számolnak be, ráadásul nem is vonják felelősségre egyéb okokból a sofőrt.

Ebből arra lehet következtetni, hogy a balos kanyart csúnyán elvétő nő valószínűleg nem lépte át jelentősen a megengedett sebességhatárt, és egyéb szabálysértést sem követett el.

A kár mégis jelentős, és bár a személyi sérülés okán szerencsésnek semmiképp sem nevezném az esetet, tudomásul kell venni, hogy ennél még nagyobb baj is bekövetkezhetett volna, ha mondjuk valaki épp a kisodródó, szalagkorlátnak csapódó, majd az árokban, a tetején landoló autó útjába kerül. Nem csak a rendőrség, de mi sem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy nem érdemes ittas állapotban vezetni, és végképp nem érdemes olyan kifogások mögé bújni, hogy "kevesen vannak az utakon", "ezzel az autóval úgysem lehet száguldozni", vagy "nem vagyok már fiatal, van annyi tapasztalatom, hogy ittasan se legyen baj". Tanulságul szolgáljon, hogy a most lezárt ügy esetében mindegyik említett "kifogás" megalapozott lehetett volna, mégis megtörtént a baj.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?