Itthon a Lexus RZ! Mutatjuk az árait!

Már a hazai utakon is láthatod a Lexus új villanyautóját

Korábban is lehetett Lexus villanyautót vásárolni, ám az RZ az első, ami az alapoktól elektromos hajtásúnak készült. Ára napjaink villanyautós trendjeit tükrözi.

Majdnem akkora az RZ, mint egy RX, a tengelytávolságuk megegyezik, de a villanyautó néhány centivel rövidebb karosszériát kapott. Ez a karosszéria pedig maximálisan árulkodik arról, hogy villanyautóval állunk szemben. Eltűnt az orráról a hatalmas, orsó alakú hűtőmaszk, ám a formát azért megpróbálták átmenteni a nagy fényezett felületre. Természetesen sikerült a dolog, ahogy a többi tipikus Lexus részlet sem tűnt el. Élek és ívek nagyszerű összjátékából építkezik a forma, hátul pedig ott a teljes szélességében végigfutó lámpa. Bent a Tazuna filozófia fogad, ami teljes mértékben a vezetőt helyezi középpontba. Az utazást pedig olyan új technológiák teszik még kellemesebbé, mint a hővisszaverő/-szigetelő panorámatető, a hősugárzós fűtés és az új Mark Levinson prémium hangrendszer. A biztonsági és vezetéstámogató rendszerek armadáját sorakoztatja fel az újdonság, beleértve a biztonságos kiszállást segítő rendszert, amely megakadályozza, hogy a hátulról érkező járművek vagy kerékpárosok elé nyissák az ajtókat.
Hirdetés
Az autó mozgatásáról két villanymotor gondoskodik. Elöl 150 kW-ot, hátul pedig 80 kW-ot adnak, így összesen 313 lóerő az összteljesítmény. Az energiát a bruttó 71,4 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor tárolja, ami 10 év (vagy egymillió kilométer!) után is megőrzi kapacitásának legalább 70 százalékát a Lexus ígérete alapján. Vezetni pedig nagyon kellemes az autót, még a hazai gyatra utakon is szépen átlibben a lágyra hangolt futómű, a DIRECT4 összkerékhajtás pedig mindig a megfelelő mértékben osztja el a nyomatékot az első és a hátsó tengely között. De nézzük az árakat! Egyelőre csak a 450e jelölésű modell szerepel a palettán, persze később ez változhat. Tehát az RZ 450e Elegance alapára 27 590 000 forint. Ettől pedig csak feljebb lehet helyezkedni. Az Elegance Plus már 28,5 millió forintba kerül, a Prestige 29,5 millió forint, a Prestige Plus 30,5 millió forint, a Prestige Top már 31,2 millió forint, a Luxury 32,4 millió forint, de ez még mindig nem a csúcs, hiszen ott a Luxury Top helyezkedik el a maga 33 500 000 forintos árával. Itthon 50 darabot szeretnének eladni idén az autóból, látva, hogy a prémium villanyautók iránt is megugrott a kereslet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?