Itthon: delegációs autók közel 900 millió forintért

Delegációs célokra új autókat szerez be a kormány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A múlt pénteki Magyar Közlönyből derült ki, hogy delegációs célokra komoly összegért vásárol új autókat a kormány.

A Magyar Közlöny múlt pénteki számában jelent meg a Kormány 1384/2015., érdekes módon aznapi dátummal jegyzet határozata "a védett személyek közúton történő utazásbiztosításához szükséges járművek beszerzéséről", magyarán egy zsírosabb összegű delegációs flotta vásárlásáról.
Arról egyelőre nincs hír, hogy milyen új autókba ülhetnek majd védett személyeink, az viszont igen, hogy a nemzetgazdasági miniszter feladata, hogy július 31-ig biztosítson 351,5 millió forintot a rendőrségnek, 384 milliót a Terrorelhárítási Központnak, 135 millió forintot a Külgazdaság és Külügyminisztériumnak a "védett személyek közúton történő utasbiztosításához szükséges járművek beszerzésre." A három számot összeadva 870,5 millió forintos járműbeszerzést látunk.
Hirdetés
A kormány a belügyminisztert, valamint a külgazdasági és külügyminisztert arra utasította, hogy gondoskodjon olyan szabályozási környezet kialakításáról, amely alapján a beszerzésre kerülő gépjárművek csak delegációs célokra használhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 16:45
    Permalink

    Így is úgy is a Porsche Hungáriától veszik, ez annyira egyértelmű, hogy ha jól értelmezem, már közbeszerzést sem írnak ki rá (vagy ha igen, az kb. típusspecifikus lesz). Ha meg már így van, akkor legalább ússzuk meg olcsón.

  • 2017.10.28. at 16:45
    Permalink

    Sógoréknál a (kb) államtitkári autóként 520d-k parkoltak a Minisztérium előtt. Megnézem amikor az osztrák kancellárt beültetik a Skodába…. :). Lehet hogy praktikusan jó autó a Superb, de valahogy nem hiszem hogy lenne erre a célra.

Vélemény, hozzászólás?