Itthon is befagyaszthatják az üzemanyagárakat?

Orbán Viktor nem zárta ki a benzinárak befagyasztását

A hétfői parlamenti ülésen a miniszterelnöknek szegezték a kérdést, hogy Magyarországon is befagyaszthatják-e az üzemanyagárakat.

Soha nem látott magasságokban járnak az üzemanyagárak, persze nem csak nálunk. A szomszédban, Horvátországban már korábban bejelentették, hogy 30 napra befagyasztják az üzemanyagárakat. Ezzel a lépéssel a vásárlók érdekeit szeretnék megvédeni. A hír hallattán joggal merülhetett fel többekben is a kérdés, hogy mi a helyzet idehaza ezzel kapcsolatban? Nos a parlament hétfői ülésén meg is kapta a miniszterelnök a kérdést, hogy nálunk is születhet-e ilyen döntés. A kérdés egészen pontosan így hangzott: Hajlandó-e a kormány befagyasztani az árakat, segíteni a munkavállalókat a munkába járás költségeinek csökkentésével, és hajlandó-e a jövedéki adót drasztikusan csökkenteni? Orbán Viktor a válaszában jelezte, hogy olyan árképzési rendszer van itthon, amely magasabb ár esetén automatikusan csökkenti a jövedéki adót, ez már meg is történt áprilisban. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az adó felfüggesztése nem vezet a benzin árának alacsonyan maradásához. Az árak befagyasztását pedig veszélyesnek tartja, nem tartható fent sokáig egy ilyen megoldás, de nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy végül ebbe az irányba lépjen a kormány.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?