Itthon is lehet értelmes használt autókat kapni

Fizetett hirdetés

Nem szeretnének garanciális problémákat - mutatjuk, mi az Emil Frey Select titka

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legjobb autó az új autó, ha viszont azt nem tudjuk megfizetni, a biztos helyről való - használt - autóvásárlás még mindig adhat újautós élményt.

Új időszámítás következik a használt autók piacán: ahogyan a tavalyi utolsó negyedévben, úgy az idei elsőben is csökkent a használtautó-import. Hiába van vége a veszélyhelyzetnek és a kijárási korlátozásoknak, hiába nyílnak már a határok, a forint gyengült árfolyama miatt jellemzően továbbra is jobban járunk, ha a hazai piacon nézünk szét. Kínálat van, ez a vevőknek kedvez, ám az eladóknak sem kell kétségbe esniük, a vevők kezdenek visszatérni, ami pedig még fontosabb: a tőkeerős kereskedések, vagy akár használtautó-márkák most is vesznek – használt – autókat. Ilyen az Emil Frey Select is, ahol nem csak az Emil Frey által forgalmazott márkák (Citroën, DS, Peugeot, Mazda, Mitsubishi, Subaru, Toyota) használt- és szalonautói, hanem mindenféle egyéb használt autók is megtalálhatók.
Hirdetés
Mi az Emil Frey Select lényege, miért adjunk el vagy vásároljunk náluk? Nyilván mindenkiben felmerül a kérdés, hogy miért éri meg egy új autókkal is foglalkozó cégtől használt autót venni, pedig a válasz gyakorlatilag már a kérdésben is benne van: mert az új autóknál megszokott kiszolgálást élvezhetjük. Dávid Bertalannal, az Emil Frey Select üzletág-vezetőjével beszélgettünk a témáról, aki meglepő őszinteséggel mondta el: bár a használtautó adásvétel nem atomfizika, az apróságok mégis meghatározzák azt, hogy összességében mennyire lesz komfortos, kényelmes, mennyire leszünk elégedettek a vásárlás vagy akár az eladás után. Az Emil Frey Select gyakorlatilag azt az élményt, azt a kényelmet adja a használt autókhoz is, ami a sokszoros áron mért új autóknál is megszokott. Nem mellesleg fontos tudni, hogy a hazánkban is több mint negyed évszázada jelen lévő, de nemzetközi szinten még komolyabb múltra visszatekintő cég itthon épp a használtautó-kereskedelemmel indult, majd újautós üzletága abból nőtt ki. Ahogyan az Emil Frey új autók, használtak kapcsán is két budapesti telephellyel van jelen (a Mogyoródi úton és az M5 bevezetőjén), azokon jellemzően 120-130 autót kínál egy időben.
Hirdetés
Az összes Emil Frey Select autó műszakilag átvizsgált, állapotlappal rendelkező, 10 éves korig 6-12 hónap garancia is vonatkozhat a használt autókra (a kötelező fél éves jótálláson túl). Érdemes tudni természetesen, hogy az állapotlapon szerepeltetett hibák kapcsán egyik sem érvényesíthető. Mint azt Dávid Bertalan elmondta, az Emil Frey Select legnagyobb értéke a kényelem és a biztonság, legyen szó akár eladásról, használtautó-beszámításról, akár vásárlásról. A beszámítás nem csak az Emil Frey-nél vásárolt új autók kapcsán, hanem az Emil Frey Select kínálatából választva is lehetséges természetesen. Olyan áron, hogy az megfontolandó legyen. Nem kell hirdetni, nem marad autó nélkül az ember, amíg nem kapja meg az újat (vagy az újabb használtat), biztonságos, kulturált környezetben intézhető az autó eladása is. Az igazi „szolgáltatást” persze leginkább vevőként élvezhetjük, úgy egyik autóból a másikba ülhetünk át, ami az autóváltás lehető legkényelmesebb módja. Érdemes megnézni, hogy mennyire széles az Emil Frey Select kínálata, vannak 1 millió forint alatti autóik is, döntő részben leinformálható múlttal, jellemzően hazai első forgalomba helyezéssel és vezetett szervizkönyvvel. Mindegyik autó kipróbálható, tesztvezethető, persze még fontosabb, amit Dávid Bertalan elmondott: mindegyik használt autójukból megpróbálják kihozni a maximumot. Alapvetés, hogy az összes autó komoly autókozmetikai kezelésen megy át, mielőtt az eladótérbe kerülne, ez a legolcsóbb autókon is sokat dob. A beszámítás átvizsgálásánál rögzített hibák döntő részét kijavítják, persze az idősebb példányoknál adódik, hogy maradnak apróságok, amelyekkel együtt lehet élni, ám ezeket az ár minden esetben tükrözi. Alapfilozófia, hogy olyan szintű felkészítést kapnak az autók, hogy azokkal lehetőség szerint ne adódjon garanciális probléma, hiszen az senkinek sem jó, az ügyfélnek és a cégnek sem, hiszen csak az idő megy vele, amit hirtelen kell hozzá allokálni.
Hirdetés
Az eladókat tehát reális vételárral, a vevőket pedig korrekt, egyértelműen megmutatott állapotú, de rendbe rakott autókkal várja az Emil Frey Select. Meg persze teljes körű kiszolgálással, biztosításkötéssel, igénye esetén finanszírozással, akár assistance szolgáltatással, s mindez egy helyen, dedikált értékesítővel intézhető. Az autó kiválasztása és a szükséges papírok elintézése, valamint persze a bankkártyával és átutalással, tehát ismételten csak biztonságosan intézhető fizetés után az új autóknál megszokott átadás, az autó teljes bemutatása is a szolgáltatás része. Azaz a vevő tényleg úgy érezheti: új autós élményt kap, akár egy tizenéves példánnyal is.
Az Emil Frey Select kínálata itt található meg.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.07.31. at 21:44
  Permalink

  Cím egy nyilvánvaló üzenettel és Emil Frey Select szép reklámcikkével. Azt hiszem, célja az, hogy hasonló legyen az amerikai autókereskedőkhöz. Csodálatos lenne, ha minden autóról megkapna egy carvertical jelentést? Mint az Egyesült Államok autókereskedői, carfax jelentést adnak minden ügyfelének. Az jó lenne 🙂

  • 2020.08.01. at 12:47
   Permalink

   Ott a fizetett hirdetés csak nagyon diszkréten elhelyezve…
   Ettől még jó az oldal többi része, és inkább ilyen legyen a hirdetés, mint amit az Autobild csinál…

Vélemény, hozzászólás?