Itthon is megjelentek az autóbolondok kedvenc Legói

Legendás sportautókat építhetsz Legóból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legendás Porsche 911 RSR és az ikonikus ChevroletCorvette mellett az akciódús mutatványokra képes Távirányítós Kaszkadőr Versenyautó névre keresztelt jármű is megjelent a LEGO Technic hazai kínálatában.


Daytonában, Le Mans-ban és más legendás helyszíneken is letette már a névjegyét a Porsche 911 RSR versenyautó, amelynek elkészítették a LEGO Technic változatát az autósportok szerelmeseinek legnagyobb örömére. A modellnek a külseje mellett a belső részeit is részletesen kidolgozták, ezért nyitható ajtók, működő kormánykerék, mind a négy keréken működő felfüggesztések, valamint a hathengeres boxermotor is nagy élményt szerez azoknak, akik nekiveselkednek összerakni. A versenyautó 1.580 LEGO elemből áll és 50 cm hosszú, illetve a 20 centiméteres szélességéhez 13 centimétere magasság társul.
Bár a Corvette-nek is létezik versenyautó változata, a legóból készíthető modell egy utcai példányt mintáz, ám annak az izmosított, ZR1 változatát, amit természetesen a csokornyakkendős márkával közösen alkotott meg a játékgyár. Ebben szintén forgatható a kormánykerék és működik a differenciálmű is, valamint a V8-as motorjában mozognak a dugattyúk. Ennek köszönhetően nem csak az amerikai autókat kedvelők lelhetik örömüket a megépítésében. Ez a művelet egy kicsit egyszerűbb, mint a Porsche esetében, ugyanis a Corvette - bár ez sem kevés – 579 elemből áll össze.
Hirdetés

Végül érdemes egy pillantást vetni a Távirányítású Kaszkadőr Versenyautóra is, ami egy futurisztikus, lánctalpas jármű, de a három újdonság közül csak ez mozgatható egy távirányító segítségével. Ráadásul az élénk sárga és kék színű 2 az 1-ben motoros jármű a kaszkadőrautóból versenyautóvá is átalakítható! Összesen 324 elemből áll, kaszkadőrautóként 22 cm hosszú, 15 cm széles és 17 cm magas, míg versenyautóként 20 cm hosszú, 19cm széles és 12 cm magas.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?