Izgalmasabb formát kap a Nissan Tiida

Nem lesz szürke a következő Nissan Tiida

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az USA-ban a legolcsóbb autó volt, ennek megfelelően nem a formájával hódított a Tiida. Az új generációnál ez változhat.

Amíg mifelénk a konzervatív vásárlóknak akarták eladni, addig fő piacán, az Egyesült Államokban a legolcsóbb autó volt a Nissan Tiida (odaát Versa), ennek megfelelően nem nagyon törték magukat azon a formatervezők, hogy izgalmas megjelenést kapjon az autó. Úgy tűnik azonban, a következő generációnál ez változni fog, nem utolsó sorban azért, mert a Qashqai learatta a babérjait, növekedésre csak úgy számíthat a Nissan a közeljövőben, ha újra versenyképes, hagyományos autót dob piacra. Az alsó-középkategóriában ez az új Nissan Tiida lesz, amelynek lépcsős hátú változatáról már itt is van az első hivatalos vázlatrajz. Az ötajtós változat marad a kínálat része, de kérdéses, hogy megtartja-e a sokoldalúan variálható – sínen tologatható, állítható dőlésszögű támlával rendelkező – hátsó ülését, hiszen az európai szerepvállalás mellett továbbra is az USA egyik legolcsóbb autójaként kell majd helytállnia az újdonságnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?