Izgalmasnak ígérkezik a Kia új elektromos autója

A sejtelemes képeken érdekes részletekkel csigázza az érdeklődést a Kia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tisztán elektromos modellje ugyan már van a Kiának, de olyan még nincs, ahol a platform is kizárólag villanyautóknak készül. Pontosan ilyen lesz az EV6.

A Kia már most sem elhanyagolható szereplője a villanyautós piacnak. A tavalyi elektromos autó eladások itthoni aranyérmese a Kia Niro lett, a belső égésű motort mellőző modellek között 12,3%-os piaci részesedéssel bírt. Európában 2020-ban a 8. legkeresettebb elektromos modell pozícióját tudhatta magáénak, összesen 77 ezer példányra mutatkozott igény, havi bontásban pedig akadt olyan nyugat-európai ország, ahol az első helyet is sikerült megcsípnie. A gyártónak a Niro amolyan bemelegítés, a dedikáltan elektromos platformra épülő modellek csak ezután érkeznek. Az újszülött alap ez E-GMP (Electric-Global Modular Platform) névre hallgat, amire csakis villanyautó hajtáslánc építhető. Nem csak az új padlólemez, hanem már egy új modell is készülőben van, ami az EV6 nevet kapja. Az autó megjelenésével együtt az új típusnév-rendszer is debütál, aminek köszönhetően könnyen azonosíthatóak lesznek az áram hajtotta modellek.
Hirdetés
Az autógyártók általános észjárásából arra lehet következtetni, hogy hatos számmal egy viszonylag nagyobb modell megjelenésére lehet számítani, ezzel helyet hagyva a kisebb négykerekűeknek. A Kia néhány fotót is közzétett az EV6-ról, amin néhány részlet már látható. Az autó ötajtós ferdehátúnak tűnik, emelkedő övvonallal és meglehetősen íves géptetővel. Elöl nem látni a jellegzetes tigrisorr mintázatot, a hátsó lámpa az autó teljes szélességében végigfutó LED csík, a végein meghajlítva. A képek alapján úgy tűnik, hogy a tervezők néhány részlettel igyekeztek egyedivé varázsolni az EV6-ot, de csak pont annyira, hogy ne legyen különc és túlságosan kirívó az átlagvásárló számára. A gyártó már az utolsó simításokat végezheti a modellen, a premiert 2021 első negyedévére (ami már csak március lehet) tervezi.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?