Ízlelgessétek a Volkswagen új amerikai nevét: Voltswagen

Vicc volt, hogy megváltozik a VW neve az USA-ban

Sokan (helyesen) áprilisi tréfának vélték, de hivatalosan is megerősítették, hogy nevet vált az Amerikai Egyesült Államokban a Volkswagen, a jövőben a Voltswagen névvel kelletik - főként elektromos - autóikat.

Nehéz volt eldönteni néhány órával ezelőtt, hogy a közelgő bolondok napjára készülő tréfáról van-e szó vagy tényleg névváltoztatásra készül a Volkswagen. Először a CNBC szúrta ki a Volkswagen médiaoldalán április 29-én a Voltswagen nevet, ami szerintük idejekorán került ki, még a hivatalos bejelentés előtt. Azóta le is szedték, ám az amerikaiak belsős információra hivatkozva azt állították, hogy a Volkswagen tényleg egy új név bevezetését tervezi. Mára persze kiderült, átverés volt. Ugyanakkor a Carscoops az amerikai szabadalmi hivatalban kérdezősködött kicsit, de semmi nyomát nem találták, hogy a Voltswagen nevet bejegyeztették volna. Ám most mégis megérkezett a hivatalos megerősítés. A Volkswagen of America neve Voltswagen of Americára változik.„Habár a márkanevünkben lecseréltük a K betűt egy T-re, nem változtattunk azon, hogy kategóriaelső járműveket gyártsunk az ügyfeleink számára” – magyarázta a bizonyítványt Scott Keogh, a Voltswagen of America elnöke. Egyben megígérte azt is, hogy a „népautó” fogalomhoz híven, a jövőben is milliók számára szeretnének autókat gyártani, nem csak milliomosok számára. Az is bebizonyosodott, hogy a korábban eltüntetett sajtóinformációban igazat írtak, a villanyhajtású modellek emblémája világoskék lesz, a belsőégésű motorral felszerelt modelleken pedig sötétkékben pompázik majd. Emellett a Voltswagen név is felkerül a villanyos modellekre. A feliratok lecserélését is elkezdték, a német márka amerikai honlapján már az új név szerepel. Májusban pedig az összes amerikai kereskedésben lecserélik a neveket kívül-belül egyaránt.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?