Ízlelgessétek a Volkswagen új amerikai nevét: Voltswagen

Vicc volt, hogy megváltozik a VW neve az USA-ban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokan (helyesen) áprilisi tréfának vélték, de hivatalosan is megerősítették, hogy nevet vált az Amerikai Egyesült Államokban a Volkswagen, a jövőben a Voltswagen névvel kelletik - főként elektromos - autóikat.

Nehéz volt eldönteni néhány órával ezelőtt, hogy a közelgő bolondok napjára készülő tréfáról van-e szó vagy tényleg névváltoztatásra készül a Volkswagen. Először a CNBC szúrta ki a Volkswagen médiaoldalán április 29-én a Voltswagen nevet, ami szerintük idejekorán került ki, még a hivatalos bejelentés előtt. Azóta le is szedték, ám az amerikaiak belsős információra hivatkozva azt állították, hogy a Volkswagen tényleg egy új név bevezetését tervezi. Mára persze kiderült, átverés volt. Ugyanakkor a Carscoops az amerikai szabadalmi hivatalban kérdezősködött kicsit, de semmi nyomát nem találták, hogy a Voltswagen nevet bejegyeztették volna. Ám most mégis megérkezett a hivatalos megerősítés. A Volkswagen of America neve Voltswagen of Americára változik.„Habár a márkanevünkben lecseréltük a K betűt egy T-re, nem változtattunk azon, hogy kategóriaelső járműveket gyártsunk az ügyfeleink számára” – magyarázta a bizonyítványt Scott Keogh, a Voltswagen of America elnöke. Egyben megígérte azt is, hogy a „népautó” fogalomhoz híven, a jövőben is milliók számára szeretnének autókat gyártani, nem csak milliomosok számára. Az is bebizonyosodott, hogy a korábban eltüntetett sajtóinformációban igazat írtak, a villanyhajtású modellek emblémája világoskék lesz, a belsőégésű motorral felszerelt modelleken pedig sötétkékben pompázik majd. Emellett a Voltswagen név is felkerül a villanyos modellekre. A feliratok lecserélését is elkezdték, a német márka amerikai honlapján már az új név szerepel. Májusban pedig az összes amerikai kereskedésben lecserélik a neveket kívül-belül egyaránt.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?